Tezele candidaţilor de la UMF "Carol Davila" vor fi corectate în prezenţa acestora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București organizează în data de 25 iulie examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licență pentru anul 2012-2013.

Examenul se adresează tuturor candidaților care vor să devină studenți la una dintre cele patru facultăți ale universității: Facultatea de Medicină, Facultatea de Farmacie, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală.

 „Am avut o întâlnire cu Consiliul de Administrație în care am reanalizat fiecare moment al examenului de admitere la UMF Carol Davila până la admitere și zilele admiterii. Cred că avem destule posibilități intrinseci și profesionale și experiență în același timp, încât să acoperim exigențele unui astfel de concurs, în așa fel încât totul să aibă o desfășurare coerentă, lineară, bună, cu subiecte care vor fi făcute de comisii specializate în generarea subiectelor pentru specialitățile și specializările care se pretind la admitere la Facultatea de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, în așa fel încât să avem toate locurile ocupate la buget și să avem și pretendenți pentru taxă care să fi avut medii bune la examenul de admitere", a declarat acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, .

Pentru înscriere, candidații trebuie șă-și întocmească un dosar, ce trebuie să conțină o cerere de înscriere completată de secretari și semnată de candidat, diplomă de bacalaureat, copie după cartea de identitate, copie legalizată a certificatului de naștere, copie legalizată după certificatul de căsătorie, dacă este cazul, adeverință medicală în original sau copie legalizată, care să ateste că persoana este aptă pentru învăţământ, patru fotografii color tip buletin și chitanța doveditoare a plății taxei de înscriere în valoare de 200 de Ron. De asemenea, sunt necesare adeverinţa din care să rezulte calitatea de student, pentru studenţii care urmează o a doua specializare, diplomă de licenţă sau diplomă echivalentă cu aceasta, pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior care doresc să urmeze o a doua specializare și diplomă echivalentă cu cea de bacalaureat, în cazul absolvenţilor de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat în afara României.

Înscrierea candidaţilor se va face la secretariatele facultăţilor, respectiv, pentru Facultatea de Medicină - bd. Eroilor Sanitari, nr. 8, sector 5, pentru Facultatea de Medicină Dentară - Calea Plevnei, nr. 19, sector 5, pentru Facultatea de Farmacie - Str. Traian Vuia, nr. 6, sector 1 şi pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală Generală - bd. Eroilor Sanitari, nr. 8, sector 5.

Listele nominale ale candidaţilor vor fi afișate în ordine alfabetică, iar sălile în care se desfăşoară examenul şi repartiţia candidaţilor pe săli vor fi afişate la avizierele Facultăţii de Medicină (pentru specializările Medicină şi F.M.A.M.), respectiv ale Facultăţii de Medicină Dentară şi Facultăţii de Farmacie. Candidații vor intra în sală la ora 8.00, urmând ca la ora 9.00 să înceapă examenul de admitere la U.M.F. "Carol Davila".

Ca o noutate în derularea examenului de admitere, corectarea tezelor se va face în sala de concurs, în prezenţa candidaţilor, cărora li se va comunica punctajul, sub semnătură. Fiecare răspuns corect la întrebare este notat cu 1 punct. Punctajul obţinut este transformat în notă. Ulterior, toate grilele de concurs vor fi reverificate prin scanare pe calculator.

Numărul de locuri finanţate de la buget pentru candidaţii care vor susţine examenul de admitere la una dintre cele patru facultăţi din cadrul U.M.F. "Carol Davila" din Bucureşti este de 800 de locuri.

Astfel, pentru Facultatea de Medicină, candidații vor concura pentru cele 430 de locuri finanțate de la buget, în condițiile în care, anul trecut, au fost 385 de locuri pentru care s-au înscris aproximativ 1.700 de candidați. Pentru Facultatea de Medicină Dentară, s-au alocat 130 de locuri, comparativ cu anul trecut, când 565 de candidaţi au concurat pentru cele 140 de locuri. În ceea ce privește Facultatea de Farmacie, concurența de anul trecut a fost ceva mai mică, de 3 candidați pe loc, în condițiile în care au existat 145 de locuri și 430 de candidați. Anul acesta, au fost alocate 125 de locuri finanțate de la buget pentru Facultatea de Farmacie. Pentru Facultatea de Moașe au fost alocate 75 de locuri.

UMF “Carol Davila” acordă în plus patru locuri finanțate de la buget pentru candidații rromi și două locuri pentru etnici români din Republica Moldova. Taxa de studii pentru locurile nebugetate, pentru anul universitar 2012-2013 este de 6.000 lei pe an de studiu.

"Îmi doresc ca media la admitere la U.M.F. “Carol Davila” să fie mai mare de la un an la altul, iar cei care nu reușesc să intre pe locurile bugetate și vin pe locuri cu plată, să intre nu cu 50 de puncte, adică cu o medie de 5, ci cu medii mai mari pentru că, în opinia mea, la sfârșit de facultate, nu poți să ai un absolvent de media 5. Dacă îl ai de media 5, înseamnă că el va fi un medic de media 5 și mă întreb care pacient, care om bolnav, se va duce cu detașare să fie examinat, diagnosticat și tratat, de un medic care a terminat facultatea cu media 5", a conchis Sinescu.

În ceea ce privește organizarea unei a doua sesiuni a examenului de admitere la UMF “Carol Davila”, rectorul univesității a afirmat că acest lucru este puțin probabil, fiind convins că se vor ocupa toate locurile finanțate de la buget. "Dacă vom avea doritori pentru locurile cu taxă, avem o mulțime de cereri din străinătate și, cu siguranță, mulți dintre candidații la medicină, care nu vor intra pe locurile bugetate, vor prefera să studieze la Carol Davila, astfel încât este puțin probabil să avem a doua sesiune în toamnă", a susţinut Sinescu.


București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite