Teste gratuite de depistare a riscului de osteoporoză, în Sectorul 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Verificarea riscului de osteoporoza. FOTO PS1
Verificarea riscului de osteoporoza. FOTO PS1

În perioada 1-30 aprilie, locuitorii sectorului 1 îşi pot verifica gratuit riscul de osteoporoză la Complexul Multifunţional Caraiman.

Densitatea osoasă poate fi măsurată cu ajutorul unei analize simple, care durează în medie cinci minute şi nu este deloc dureroasă. Astfel, Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncţional Caraiman va asigura gratuit osteodensitometria pentru toţi cei care locuiesc în această zonă. Metoda este utilă în evaluarea riscului de fractură, fără iradiere.

„Determinarea densităţii osoase ajută medicul în luarea deciziei dacă o persoană prezintă un risc crescut pentru o fractură cauzată de osteoporoză. Obiectivul osteodensitometriei periferice este acela de a prezice riscul de fractură în viitor. Informaţiile rezultate în urma acestei analize indică în ce măsură persoana are nevoie de tratament pentru reducerea riscului de fractură”, afirmă Angelica Juracopschi, directorul Complexului Multifuncţional Caraiman.

Osteoporoza o boală care afectează peste 40 la sută din femeile şi 20 la sută din bărbaţii cu vârste de peste 50 de ani şi este caracterizată prin oase mai puţin dense şi mai puţin puternice decât cele normale. Această afecţiune măreşte riscul pentru fracturi. Mai mult, 16% din femeile în menopauză au osteoporoză a coloanei vertebrale, iar 33% din femeile de peste 65 de ani vor suferi o fractură a coloanei vertebrale.

Persoanele  interesate de efectuarea osteodensitometriei pot merge zilnic la sediul Complexului Multifuncţional Caraiman, din Str. Craiman, nr. 33A, Sector 1. 
Primăria Sectorului 1 oferă cu ajutorul Complexului Multifunţional Caraiman mai multe servicii medicale gratuite pentru bucureştenii  cu venituri reduse din sectorul 1, care au probleme de sănătate: consultaţii, tratamente şi analize medicale, servicii medicale gratuite la domiciliu pentru pensionari, pentru persoane cu handicap etc.

„Complexul Medical „Caraiman“ este o premiera în România şi face parte din programul de creştere a calităţii vieţii şi a nivelului de sănătate pentru locuitorii sectorului 1. Centrul medical este un element de bază al sistemului de asistenţă socială pe care l-am dezvoltat în sectorul 1, pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate“, a declarat Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite