Testare gratuită Babeş Papanicolau în Capitală, pentru depistarea cancerului de col uterin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Testul Babeş-Papanicolau şi-a dovedit eficienţa în depistarea precoce a cancerului de col uterin

Centrele medicale care sunt înscrise în reţeaua de screening a Institutului Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu Bucureşti, în vederea derulării subprogramului naţional de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin dau startul la testare gratuită. Femeile care vor îşi facă testul Papanicolau, pot participa, fie că deţin sau nu asigurare de sănătate.

Cancerul colului uterin este a doua cauză de mortalitate, după cancerul mamar, atrag atenţia specialiştii în domeniu. Subprogramul de screening pentru depistarea cancerului de col uterin  este adresat femeilor ce au vârsta între 25 şi 64 de ani, care nu au diagnostic confirmat de cancer de col uterin, asimptomatice sau fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin. La această campanie, pot participa atât pacientele asigurate la CNAS, cât şi cele care nu au asigurare de sănătate. Nu sunt eligibile femeile care prezintă absenţa congenitală a colului uterin, histerectomie totală pentru afecţiuni benigne, femei cu diagnostic de neoplasm col uterin sau alte forme de cancer genital

Pregătirea pacientei pentru recoltarea probei: pacienta trebuie să nu fie la menstră, preferabil zilele 10-14 ale ciclului menstrual şi să nu utilizeze spălături vaginale, ovule, spermicide, tampoane sau creme vaginale cu 48 ore înainte de recoltare. De asemenea, e obligatoriu să se evite contactul sexual cu 48 ore înainte de recoltare. Procedura de recoltare nu este una dureroasă.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite