Teodor Baconschi, despre modificarea denumirii Catedralei pe Google Maps: „Nu cred că demnitatea creştinismului e afectată de câţiva adolescenţi întârziaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Baconschi FOTO Eduard Enea
Teodor Baconschi FOTO Eduard Enea

Teologul Teodor Baconschi, fost ministru de Externe al României, este de părere că demnitatea creştinismului nu a fost afectată de modificarea făcută pe Google Maps, unde denumirea  Catedralei Mântuirii Neamului a fost modificată în „Catedrala Prostirii Neamului”.

„Nişte piraţi digitali au pus pe Google Maps o făcătură: pe locul catedralei naţionale scrie ”catedrala prostirii neamului”. Chestia trebuie luată în derâdere, ca probă de infantilism, dar şi reclamată (ca act de vandalism). Biserica Ortodoxă Română nu poate fi scoasă din istoria românilor decât dacă-i scoatem şi pe români din istorie.

Pe de altă parte, nu-ţi place Biserica? Nu o frecventa! E necivilizat şi inutil să vexezi credinţa celor care se regăsesc în ea, ca în casa Lui Dumnezeu. Eu unul văd glumiţa asta stupidă ca pe o dovadă de teribilism. N-o să fac dintr-un gest puţoiesc un capăt de ţară. Nu cred că demnitatea creştinismului e afectată de câţiva adolescenţi întârziaţi, care scot limba“, a scis fostul ambasador pe pagina de Facebook. 

„Catedrala Prostirii Neamului” apare pe Google Maps chiar lângă Catedrala Mântuirii Neamului, nefiind clar, în momentul de faţă, cine a făcut această modificare.

Descoperirea a fost făcută publică de deputatul PNL Daniel Gheorghe, care a comentat în termeni duri modificarea denumirii catedralei, considerând-o drept o ofensă adusă comunităţii ortodoxe.

„Când vă spun că noul anti-crestinism totalitar este un pericol real si direct vă luati de mine! Da, anarho-bolsevismul secularist, cu apucaturi fascistoide indoite de aerul împuţit de joint-uri, este o realitate a postmodernismului marcat de aneantizare şi lipsă de omenie! Cineva a intervenit în cel mai stupid mod posibil pe harta google cu un mesaj ofensator la adresa întregii comunităţi ortodoxe româneşti. Este primul pas în violenţa simbolică la care Biserica Neamului Românesc este tot mai expusă de către noii extremişti!”, a scris Gheorghe pe pagina sa de Facebook.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite