Teatrul Naţional Bucureşti deschide stagiunea 2011-2012 pe muzica lui Ceaikovski

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Naţional din Bucureşti a anunţat deschiderea stagiunii, primele spectacole fiind programate să aibă loc sâmbătă 17 septembrie.

Teatrul Naţional Bucureşti este pregătit să-şi întâmpine publicul cu piese interesante din dramaturgia română şi universală, distribuţii promiţătoare şi regizori de renume.

Stagiunea propriu-zisă a teatrului se deschide sâmbătă, 17 septembrie cu spectacole de succes din repertoriu, dar şi cu spectacolul „Magifique", o coregrafie modernă pe muzica lui Ceaikovski, ce va fi prezentat pe scena mare în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu .

Regizorul bulgar, Aleksander Morfov a început repetiţiile la „Vizita bătrânei doamne", cunoscută piesă a dramaturgului elveţian Friedrich Dürrenmatt, premiera urmând să aibă loc în noiembrie în Sala Mare. De asemenea, au intrat în repetiţii, „Omul cu mârţoaga" de George Ciprian în regia Ancăi Bradu şi "Băiatul din ultima bancă" de Juan Mayorga, pe care o va pune în scenă regizorul Cristian Theodor Popescu.

Cu deschiderea stagiunii încep pregătirile pentru proiectul Anul Caragiale 2012 (100 de ani de la moarte). Teatrul National « I.L.Caragiale » aspira la realizarea unei integrale Caragiale in stagiunea 2011-2012 şi în prima parte a stagiunii următoare (2012-2013).

Viitoarele Conferinţe ale Teatrului Naţional Bucureşti

Luna aceasta se reia şi ciclul de conferinţe ale Teatrului Naţional. Pe 25 septembrie: Nicolae Raţiu (Marea Britanie) vorbeşte despre "Şanse irosite, şanse folosite ". Pe 9 octombrie: Conf. Carmen Muşat, Conferenţiar universitar la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, specialistă în teoria literaturii, redactor-şef la „Observatorul Cultural" iar pe 23 octombrie: Dr. Adrian-Silvan Ionescu, Directorul Institutului de Istoria Artei "G.Oprescu".

Sediul provizoriu al Agenţiei de Bilete rămâne pe latura opusă a clădirii, în spatele Arcub, deasupra Cafenelei Actorilor, în fostul sediu al agenţiei de Mică publicitate România Liberă. Intrarea dinspre Str. Batiştei. Programul de funcţionare pentru perioada 1 - 15 septembrie va fi următorul: L 10.00 - 16.00; M - D: 11.00 - 18.00.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite