Teatrul absurd-cinic spaniol, la Bucureşti: Esteve Soler va susţine trei spectacole-lectură la UNATC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dramaturgul spaniol Esteve Soler va participa, între 18 şi 20 aprilie, la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) din Capitală, la trei spectacole-lectură, după textele sale, urmate de discuţii cu studenţii şi publicul, informează un comunicat.

Trei texte - "Contra iubirii", în regia Catincăi Drăgănescu, "Contra democraţiei", în regia Irinei Poiană, şi "Contra progresului", în regia lui Bobi Pricop, aparţinând dramaturgului spaniol Esteve Soler, traduse de Luminiţa Voina Răuţ, vor fi prezentate sub forma spectacolelor-lectură în zilele de 18, 19 şi 20 aprilie. Evenimentele vor începe de la ora 19.30, la UNATC. Spectacolele-lectură vor fi urmate de discuţii cu dramaturgul.

Scriitura absurd-cinică a lui Esteve Soler are în centru valori contemporane - societate democratică, progres al lumii civilizate, generozitate şi iubire faţă de aproape - de care discursul public abuzează prin supralicitare. Soler redefineşte lumea în care trăim pornind de la mărul contemporan al familiei biblice, de la televizoare din care ţâşnesc noii lideri, de la numărul 6 după care nu mai urmează nimic, de la ultimii astronauţi, supravieţuitori ai iubirii.

Fiecare piesă este alcătuită din şapte scene independente, care abordează o temă din mai multe perspective complementare. Cele trei spectacole sunt prezentate în cadrul programului "Laboratorul de text contemporan", iar prezenţa dramaturgului Esteve Soler la Bucureşti este susţinută de Institutul Cervantes.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite