Teatrul Ţăndărică s-a mutat în cort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În toată luna iulie, spectacolele pentru copii se vor juca în Parcul IOR. Dotat cu toate utilităţile unei săli de spectacol performant, cortul achiziţionat de Teatrul Ţăndărică  este unic în peisajul teatral românesc.

Pe tot parcursul sezonului cald, până la sfârşitul lunii septembrie, copiii se pot bucura de spectacolele Teatrului de Animaţie Ţăndărică, instalat în cort,  în ambianţa plăcută de pe malul lacului IOR, lângă bisericuţa de lemn. „Mutându-ne la cort, reinventăm ideea de teatru itinerant care altă dată era o tradiţie în teatrul românesc. Cortul pe care l-am achiziţionat cu ajutorul Primăriei Capitalei ne oferă toate condiţiile pentru reprezentaţii la standard profesionist a spectacolelor noastre, în locuri de unde oamenii ajung mai greu la sălile de spectacol”, a spus Ani Iovănescu, regizorul tehnic al Teatrului Ţăndărică. 



Cortul face „săli pline”
În această dimineaţă, cu puţin înainte de ora 10.00, când trebuia să înceapă spectacolul „Albă ca Zăpada”, mai mulţi bunici şi părinţi, cu copii de mână, se grăbeau să ajungă la cortul albastru instalat pe iarbă, în Parcul IOR (în prezent „Alexandru Ioan Cuza”). O dată aşezaţi pe băncile de lemn lustruit, spectatorii deveneau nerăbdători să înceapă spectacolul al cărui decor de poveste, montat pe scenă, sporea nerăbdarea.

Câteva mămici veniseră cu bebeluşi de câteva luni în braţe. „Deşi are doar nouă luni, este mare amator de poveşti”, a spus mămica lui Eduard Cristian, de doar nouă luni. O bunicuţă, Anca Stoica, care tocmai îşi ocupa locul, împreună cu nepoţica ei, Alexandra, de cinci ani, era foarte obosită şi transpirată pentru că nu găsise uşor amplasamentul cortului. „Era tare bine dacă ar fi pus nişte marcaje, chiar din stradă, pentru că nu toată lumea ştie cum să ajungă aici”, a spus femeia.

image


Foarte repede cele 200 de locuri s-au ocupat şi cu toate că spectacolul începuse, grupuri-grupuri de copii continuau să sosească la teatru.

Tăndărică, în tandem cu Metropolis
Spectacolele Teatrului Ţăndărică se vor juca în actuala locaţie, în fiecare zi a săptămânii, pînă la data de 25 iulie. Apoi, după o scurtă vacanţă, se vor muta lângă Palatul Copiilor, în intervalul 31 august-30 septembrie.
„În fiecare zi, de luni, până vineri, inclusiv, avem un singur spectacol la matineu, de la ora 10.00. Sâmbăta şi duminica vor fi două reprezentaţii, de la ora 10.00, respectiv 12.00. Şi tot în weekend, seara, Teatrul Metropolis îşi va aduce spectacolele în cortul nostru, lărgind oferta teatrală de la copii, la adolescenţi şi tineri”, a precizat regizoarea Ani Iovănescu.

image

 
După ce astăzi de diminiaţă cei mici au urmărit povestea unei Albă ca Zăpada, blondă, ca o zână, în programul acestei săptămâni la cortului „Ţăndărică” ei sunt aşteptaţi la piese după basme îndrăgite. Mâine vor putea viziona spectacolul „Capra cu trei iezi”, sâmbătă se vor întâlni cu „Scufiţa Roşie”, iar duminică vor veni să-l vadă pe „Motanul încălţat”. Teatrul Metropolis aşteaptă publicul cu spectacolul „Păjamalele”, mâine, de la ora 19.00.




image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite