Te simţi în siguranţă? Primăria Capitalei a actualizat lista clădirilor care s-ar prăbuşi la un cutremur puternic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
190 de imobile din Bucureşti sunt încadrate în clasa I de risc seismic FOTO Adevărul
190 de imobile din Bucureşti sunt încadrate în clasa I de risc seismic FOTO Adevărul

Primăria Municipiului Bucureşti a actualizat marţi lista imobilelor încadrate în clase de risc seismic, din Capitală. Clădirile încadrate în clasa I sunt în prezent în număr de 190, potrivit municipalităţii.

Astfel, 183 de imobile fac parte din construcţiile cu risc ridicat de prăbuşire la cutremur, 190 fiind încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă şi un pericol public. 

Următoarele în lista expusă pe site-ul primăriei după gradul de risc sunt alte 301 imobile încadrate în clasa a II-a de risc seismic. Acestea sunt clădiri la care probabilitatea de prăbuşire este redusǎ, dar la care sunt aşteptate degradări structurale majore la producerea unui cutremur.

În cele din urmă, 72 de clădiri au fost încadrate în clasa a III-a de risc seismic, adică acele construcţii la care sunt aşteptate degradǎri structurale care nu afecteazǎ semnificativ siguranţa structuralǎ, dar la care degradǎrile elementelor nestructurale pot fi importante şi încă 6 imobile încadrate în clasa a IV-a de risc seismic, adică acele construcţii la care rǎspunsul seismic aşteptat este similar celui corespunzǎtor construcţiilor noi, proiectate pe baza prescripţiilor în vigoare.

Potrivit acestei încadrări făcute publice astăzi, doar 30 de imobile au fost reabilitate de la începutul proiectului şi până în prezent.

Lista imobilelor expertizate tehnic

Lista Imobilelor Expertizate by

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite