Taximetriştii independenţi contraatacă: domnul Oprescu este cumva amnezic? A început campania electorală?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taximetriştii bucureşteni au luat atitudine în faţa colegilor din Ilfov ieşind în stradă sâmbătă, pe 16 februarie
Taximetriştii bucureşteni au luat atitudine în faţa colegilor din Ilfov ieşind în stradă sâmbătă, pe 16 februarie

Reprezentanţii taximetriştilor independenţi susţin că Primăria Bucureşti are de mult timp toate pârghiile necesare şi cadrul legal pentru buna desfăşurare a activităţii de taximetrie conform legilor în vigoare şi că principalul vinovat pentru situaţia actuală este chiar Sorin Oprescu.

Asociaţia Naţională a Transportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi (ANTTI) a trimis un drept la replică vis-a-vis de mai multe puncte atinse de primarul general Sorin Oprescu la conferinţa de presă ţinută pe 14 februarie pe tema taximetriştilor ilegali.

Oprescu avertiza atunci asupra problemelor mari pe care le întâmpină serviciile de taxi în Bucureşti, semnalând că legislaţia în vigoare a fost creată de fapt de "grupuri de interese" care au adus taximetria din Capitală într-o situaţie critică.

Prin comunicatul emis la o săptămână distanţă, reprezentanţii taximetriştilor independenţi îl acuză pe primarul general că, de fapt, el este cel care se face vinovat de situaţia actuală a taximetriei din Bucureşti şi asta pentru că ar fi existat un cadru legal, identificat prin Legea Taximetriei, prin care ar fi putut elimina concurenţa neloială.

Mai mult decât atât, cu toate că au existat prevederi legale de care Municipalitatea se putea folosi, edilul Capitalei este acuzat că în loc să le aplice a promovat două Hotărâri de Consiliu General prin care s-ar fi mărit numărul autorizaţiilor de taxi. Promovarea nu a ajuns la o finalitate şi asta pentru că legea interzicea acest lucru, Tribunalul Bucureşti anulându-le.  

”Articolul 18 din <<Legea Taximetriei>> crează cadrul legal Primăriei Municipiului Bucureşti, ca prin Direcţia de Poliţie Locală-serviciul control transporturi - să interzică activitatea de taximetrie pe teritoriul Capitalei tuturor celor autorizaţi în alte localităţi. Ce anume l-a împiedicat pe domnul Oprescu să aplice Legea şi să elimine concurenţa neloială a taxiurilor ce efectuează ilegal acest serviciu pe raza Municipiului Bucureşti şi de ce şi-a dat seama abia în anul 2013 că taximetriştii bucureşteni suferă din acest motiv, cand el este edil-şef de aproape cinci ani?”, se mai arată în comunicatul ANTTI.

Redăm mai jos cumunicatul în întregime:

Comunicat Antti by

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite