Târgurile de Crăciun din Viena adună 7 milioane de vizitatori şi produc 150 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În afară de atmosfera feerică și buna dispoziție pe care o creează, târgurile de Crăciun sunt pentru vienezi și un important factor economic.

Viena este cu certitudine una dintre destinațiile preferate cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Principalele puncte de atracție din această perioadă sunt celebrele târguri de Crăciun deschise încă de la jumătatea lunii noiembrie până la 23 sau 24 decembrie.

42 de euro cheltuiţi de fiecare turist într-un târg
Potrivit Compress România, biroul de presă al Primăriei Viena la Bucureşti, un sondaj realizat de Camera de Comerț a Vienei arată că târgurile din capitala Austriei adună aproximativ 7,8 milioane de vizitatori. În medie, vienezii își planifică să facă trei vizite la târgurile de Crăciun din oraș, la care se adaugă 3,6 milioane de vizitatori din restul Austriei și 500.000 de turiști veniți din străinătate.
Conform aceluiași sondaj, vienezii își propun să cheluiască în medie 21 de euro, de fiecare dată când vizitează un târg de Crăciun, pe când în cazul celorlalți austrieci veniți la Viena ca turiști media se ridică la 42 de euro. Astfel Camera de Comerț a Vienei estimează că cifra de afaceri rezultată anul acesta de pe urma târgurilor de Crăciun se va ridica la 155 milioane de euro.

Cât cheltuiesc vienezii de Crăciun
Cu siguranță perioada Crăciunului este una dintre cele mai importante pentru comerțul vienez, cifra de afaceri totală estimată pentru perioada sărbătorilor de iarnă ridicându-se la 365 milioane de euro.
Potrivit Camerei de Comerț din capitala Austriei, fiecare vienez cheltuiește în această perioadă în medie 370 de euro. Anul acesta vienezii își propun să cheltuiască de Crăciun astfel:

  • 60 milioane de euro pentru electrotehnice (computere, televizoare cu ecran plat, combine muzicale, telefoane mobile, aparate foto digitale etc.)
  • 54 milioane de euro pentru produse alimentare
  • 41 milioane de euro pentru obiecte vestimentare
  • 36 milioane de euro pentru ceasuri și bijuterii
  • 21 milioane de euro pentru papetărie și cărți
  • 9 milioane  de euro pentru jucării
  • 8 milioane de euro pentru articole sportive
  • 6 milioane de euro pentru încălțăminte.

„Crăciunul nu este doar o importantă sărbătoare de familie, ci pentru anumite branșe este cea mai importantă perioadă a anului“, concluzionează președinta Camerei de Comerț Vieneze, Brigitte Jank.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite