Târgul Mucenicilor, în cartierul Rahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii sunt aşteptaţi începând de azi şi până duminică la Târgul Mucenicilor, care va avea loc în sectorul 5, la intersecţia dintre Calea Rahovei şi strada Progresului.

La târg vor participa “neguţători din toate colţurile lumii, patiseri vestiţi şi cele mai mândre gospodine”, după cum afirmă organizatorii. Specialiştii vor pregăti la târg mucenicii după reţete vechi moldoveneşti, munteneşti sau dobrogene.

Li se vor alătura producători de miere, covrigi, miez de nucă şi alte mirodenii, din cele care “fac prăjiturile mândre şi pline de arome”. “Avem şi borcane cu zacuscă proaspătă, vinete, salate din grădină şi alte roade ale pământului pentru cei care cinstesc zilele de post, dar şi şunculiţă împletită cu rozmarin, cârnaţi cu busuioc sau cimbru, pastramă răsfăţată cu usturoi şi alte bucate mândre pentru zilele de sărbătoare”, mai spun organizatorii.

“Ar merge şi un rachiu gălbior sau ţuică din Maramureş şi de la Iaşi! Peste 25 de producători tradiţionali de mezeluri, brânzeturi, ţuică, vin sau meşteri populari din toate zonele, de la Rupea şi Fundata, până la Câmpulung, Galaţi sau Valea Calugărească îi aşteaptă pe vizitatori în cele 4 zile de târg, cu cele mai alese dintre bucate, pentru a cinsti cum se cuvine ziua celor 40 de mucenici. Să nu uităm de cele 40 de pahare de vin! Cele mai aromate şi mai curate soiuri vor fi aduse la târg de producători tradiţionali din toate zonele României”, adaugă cei care au pus la cale târgul.

Programul de vizitare este zilnic intre orele 10.00 şi 19.00. Intrarea este liberă.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite