Târgul Gaudeamus- Carte de învăţătură, organizat la Romexpo. Elevii şi studenţii au intrarea liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul va începe pe 20 noiembrie FOTO Arhiva Adevărul
Târgul va începe pe 20 noiembrie FOTO Arhiva Adevărul

Ediţia 2013 a Târgului Internaţional Gaudeamus- Carte de învăţătură va avea loc în perioada 20- 24 noiembrie, la Romexpo. Evenimentul se va desfăşura sub semnul a două numere „rotunde“: 85 de ani de la prima transmisiune a Radio România şi 20 de ediţii ale Târgului.

Organizatorii spun că deschiderea oficială a ediţiei va avea loc pe 20 noiembrie, la ora 12.00, iar invitatul de onoare din acest an este reprezentat de Ţările nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia. Tot acestor state le-a revenit şi misiunea de a desemna preşedintele de onoare al ediţiei: Anders Bengtcén, ambasadorul Suediei la Bucureşti, potrivit Mediafax.

Peste 100.000 de vizitatori anual

Cel mai important şi mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii, Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură, din România, are un loc bine definit în calendarul cultural şi în conştiinţa publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul anual.

Organizat de Radio România încă din anul 1994, Târgul Internaţional este un eveniment cultural specializat în expoziţia de carte, fiind singurul de acest fel din lume iniţiat şi organizat de un post public de radio.

Se desfăşoară anual în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 de metri pătraţi, oferta a peste 400 de edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte şi firme multimedia. Totodată, oferta este completată de agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării şi biblioteci.

În toamna fiecărui an, Târgul devine centrul pieţei editoriale şi al vieţii culturale din ţara noastră. Deopotrivă expoziţie de carte şi cafenea literară, propune un maraton de peste 600 de evenimente culturale la fiecare ediţie, desfăşurate într-o atmosferă prietenoasă.

Târgul de carte va putea fi vizitat de miercuri până vineri, între orele 11.00 şi 20.00, iar în weekend, în intervalul orar 10.00-20.00. Biletele de intrare costă cinci lei, iar abonamentele valabile pe întreaga perioadă costă zece lei. Copii care nu au împlinit şapte ani, elevii, studenţii, cadrele didactice, profesioniştii din aria editorial-educaţională, jurnaliştii, pensionarii şi persoane cu dizabilităţi au acces gratuit.

Pe aceeaşi temă:

Cum să câştigi 10.000 de euro scriind un roman românesc

Start la Festivalul „Respir Shakespeare“

Festivalul Respir Shakespeare, ediţia a IV-a: Un eveniment cultural marca Hestugma

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite