Articol publicitar

„Tărâmul Fermecat“ este tema centrală sub care se va redeschide în luna mai 2016 Parcul Tei din Sectorul 2 al Capitalei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

Este vorba nu numai de o infrastructură modernă, de nivel european, ci de mult mai mult decât atât. Se poate spune că infrastructura, impresionantă fără îndoială, este doar un pretext. Un pretext pentru copii de a pătrunde într-o lume de basm, cu provocări, cu încercări, un pretext pentru cei mai mari de a redeveni copii, de a resimţi bucuria căutării prin varietatea de atracţii aflate la dispoziţie.

Parcul, cu o suprafaţă de 7 hectare, va adăposti o lume magică, cu personaje din basme româneşti, cu scene de poveste, un concept în care vizitatorii îi vor regăsi pe Ileana Cosânzeana, Făt-Frumos şi Verde Împărat, dar şi „Balaurul cu şapte capete” sub forma unui roller coster unic în România.

Una dintre atracţiile principale ale parcului va fi roata mare sau „Pasărea măiastră”, cu o înălţime de 63 de metri dotată cu 44 de cabine închise care va fi deschisă publicului atât vara cât şi iarna.

Aventura va fi prezentă pe „Tărâmul celălalt” adică în Casa groazei, la „Herghelia Ilenei Cosânzene” – caruselul de poveste instalat în cadrul parcului, precum şi la „Hora ielelor” în care doritorii se vor prinde prin lanţuri zburătoare.

Cei mai mici vor fi fascinaţi de maşinuţele electrice decorate sub forma unor personaje de poveste de pe tărâmul lui Făt Frumos, se vor bucura de locuri de joacă cu leagăne, tobogane şi saltele gonflabile. De asemenea vor gusta aventura la roata mică care va avea o înălţime de 16 metri şi va fi dotată cu 12 cabine închise şi primitoare pe toată durata anului.

Toate acestea vor fi posibile în cadrul unui proiect cu o valoare totală de 64.573.075,28 lei, din care 18.022.599,87 lei finanţare nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, 1.524.688,41 lei contribuţia Guvernului României şi 45.025.788 lei contribuţia Sectorului 2 al Capitalei.

Prin crearea acestei structuri de agrement turistic, proiectul „Parc de agrement Tei - Plumbuita” (cod SMIS 18397) dezvoltat în cadrul Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 ”Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, domeniul major de intervenţie „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice”, va conduce la punerea în valoare a resurselor naturale existente în cadrul parcului Tei în scop turistic, precum şi la diversificarea serviciilor turistice oferite de Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti.

Este o invitaţie lansată pentru locuitorii sectorului 2 şi ai municipiului Bucureşti, dar şi pentru turiştii prezenţi în capitală care vor putea îmbina vizitarea obiectivelor istorice şi culturale cu o zi de distracţie şi bună dispoziţie. Este de aşteptat ca noua infrastructură de agrement să atragă atât turişti din judeţele din apropierea capitalei dar şi din ţările învecinate care nu beneficiază de o infrastructură de agrement comparabilă.

„Tărâmul fermecat” se constituie astfel într-un spaţiu al bucuriei pentru vizitatori dar şi într-o sursă de creştere economică pentru municipiul Bucureşti, prin generarea unei cereri suplimentare de servicii turistice, pentru bunuri şi servicii conexe (comerţ, construcţii, transporturi, industria alimentară, industria mică şi de artizanat, etc).

Sunt aşteptaţi zilnic în cadrul parcului cei dornici de aventură, familii care pot petrece o zi magică printre personaje de poveste, copii curioşi să se întâlnească cu personaje dragi şi dornici să inunde cu râsetele lor fiecare colţ al lumii de basm şi credem că la final, fiecare va depăna propria poveste despre o zi de neuitat pe „Tărâmul fermecat” din Parcul Tei şi va dori să revină pentru a o redescoperi cu plăcere şi altădată.

Pentru detalii suplimentare: PRIMĂRIA SECTORULUI 2 BUCUREŞTI, Str. Chiristigiilor nr. 11-13, Sector 2, Bucureşti. Angela Toderita - Manager de proiect, tel 021.209.60.00, int 230, fax:021.209.62.52/ 021.209.61.76. e-mail: angela.toderita@ps2.ro,www.ps2.ro

advert
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite