Tarabe cu mărţişoare pe liniile de tramvai de la Obor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Primăriei Sectorului 2, angajaţii Primăriei Capitalei au dat autorizaţii de vânzare a mărţişoarelor în zona Obor peste liniile de tramvai, la intrările în metrou, pasajul pietonal şi în blocul cu magazinul Bucur Obor şi pe un teren proprietate personală.

“Toate aceste suprafeţe autorizate pe hârtie, depăşesc în realitate de două ori suprafaţa terenului existent”, se spune într-un comunicat al Primăriei Sectorului 2.
“Peste 250 de comercianţi au primit autorizaţii de vânzare a produselor pentru sărbătoarea mărţişorului iar unii dintre ei au avut marea surpriză neplăcută să constate că, avizul acordat contra taxei de ocupare a domeniului public este pe aceeaşi suprafaţă de teren cu mai multe persoane”, se mai arată în text.
“Linia ilegalităţilor continuă prin autorizarea, tot contra taxei de ocupare, prin amplasarea tarabelor de mărţişoare peste liniile de tramvai, la intrarea în metrou şi în pasajul pietonal şi chiar în dreptul scărilor rulante, comercianţii fiind astfel nevoiţi să-şi mute amplasamentul în altă parte, peste alt comerciant”, mai spun cei de la Primăria Sectorului 2.
De asemenea, alţii mai “norocoşi” au primit aprobare să vândă pe o proprietate privată, intrând în conflict cu deţinătorul acesteia, precum şi în dreptul intrărilor în magazinul Bucur Obor şi ale blocului de locatari de deasupra acestuia, obturându-le şi blocând accesul pompierilor, salvării şi a tuturor serviciilor necesare în caz de urgenţă.
Primăria Sectorului 2 consideră că prin toate aceste măsuri “aberante” de amplasare a tarabelor cu mărţişoare, unele peste altele, care blochează accesul tuturor maşinilor şi echipajelor de intervenţie în caz de urgenţă, precum şi a locatarilor, Primăria Municipiului Bucureşti nu face altceva decât “să-şi bată joc de comercianţi şi de locuitorii Capitalei”. “Situaţia explozivă generată de supraaglomerarea trotuarelor şi a zonelor limitrofe intersecţiei de la pasajul Obor trebuie rezolvată cât mai rapid, astfel încât să existe un comerţ civilizat, fără riscul producerii unor eventuale accidente de care să se facă răspunzători cei care au generat această situaţie”, afirmă cei de la Primăria Sectorului 2.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite