Rezultatele Poliţiei Transporturi Publice: peste 80 de hoţi şi tâlhari, prinşi în ultimele opt luni, în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 80 de tâlhari şi hoţi au fost prinşi de echipe ale Poliţiei Capitalei în ultimele opt luni, de când Brigada de Poliţie de Transport Public a fost înfiinţată. Aceştia acţionau în trenurile de la metrou sau în autovehiculele Regiei Autonome de Transport Bucureşti.

Un număr de 83 de hoţi şi tâlhari care acţionau în mijloacele de trasport în comun din Bucureşti au fost prinşi din 1 aprilie până pe 15 noiembrie, 22 dintre ei săvârşind faptele la metrou, au declarat, pentru Mediafax, oficiali din Poliţia Capitalei.

Din totalul celor prinşi, 29 au săvârşit tâlhării, iar 54, furturi, au mai precizat sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, de la data în care a început să funcţioneze Brigada de Poliţie de Transport Public, respectiv 1 aprilie, şi până la mijlocul lunii noiembrie, au fost înregistrate, în medie, 90 de infracţiuni în fiecare lună.

"Este de precizat faptul că, din datele statistice existente la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, comparativ cu perioada similară a anului 2012, în acest an se constată o scădere cu aproximativ 40% a infracţiunilor de furt şi cu 25% a infracţiunilor de tâlhărie", se mai arată într-un răspuns transmis de Poliţia Capitalei, la solicitarea Mediafax.

De asemenea, menţionează sursa citată, la nivelul RATB, în primele nouă luni ale acestui an, se înregistrează o scădere cu 23% a prejudiciului cauzat mijloacelor de transport în comun, în urma distrugerilor făcute de călători.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite