Tabere de vară pentru copii, în jurul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru toţi copiii vacanţa mare înseamnă cel puţin o tabără în care îşi satisfac nevoia de aventură pentru următorul an.

Pentru părinţii care nu îşi permit să îşi trimită copiii la mare sau la munte, ori pur şi simplu vor să îi ştie aproape de casă, există alternativa taberelor de vară din jurul Capitalei.

În proximitatea Bucureştiului funcţionează de mai mulţi ani, diferite tabere în care cei mici sunt invitaţi să uite de calculator şi jocuri virtuale, de teme şi părinţi şi, pentru câteva zile, să se poată bucura în voie de sport şi natură. La doar 30 de kilometri de Capitală, în localitatea Ciolpani, există una dintre cele mai interesante şi mai active tabere de acest gen. Promotorul acestui proiect, Marian Manolache, cu o experienţă de mai bine de 10 ani în organizarea de evenimente, a vrut să insufle generaţiei tinere pasiunea pentru jocul în aer liber.

Astfel, copiii care ajung în “Tabăra veselă de sport” de la Ciolpani învaţă să înnoate, să meargă cu bicicleta, dar şi să vâslească într-un caiac sau să joace tenis. “Programul este în aşa fel conceput încât cei mici, prin cele opt ore de sport prin joacă, să nu simtă lipsa televizorului sau a confortului “de la mama de acasă”.  Prin programul nostru zilnic de activităţi punem accentul pe nevoia de socializare şi integrare a copiilor într-un colectiv. Sportul ne ajută să le explicăm că spiritul competiţional şi cel de echipă sunt esenţiale pentru fiecare om”, explică Marian Mihalache. Tabăra funcţionează în fiecare vacanţă şcolară, iar pe perioada verii aici vor ajunge săptămânal 36 de copii care se vor bucura de toate facilităţile puse la dispoziţie lor. Pentru 1.176 lei, cei mici vor învăţa de la campionii olimpici ai României să vâslească, vor juca tenis şi se vor plimba prin pădure cu bicicleta zilnic, iar seara îşi vor organiza singuri petrecerile. Complexul are angajaţi şase instructori specializaţi în lucrul cu copiii care îi ajută să îşi descopere calităţile, îi învaţă să îşi folosească timpul util şi le cultivă dorinţa de a face sport, totul gravitând în jurul conceptului de educaţie non-formală.

O altă tabără pentru cei mici se organizează lunar în Parcul Natural Comana. Aici, ei au ocazia să înveţe tehnicile esenţiale de supravieţuire în natură. După o săptămână în “Tabăra de cercetaşi de la Comana”, puştii vor şti să deosebească plantele, să facă un foc, să întindă un cort sau să acorde primul ajutor. De asemnea, îşi vor satisface setea de senzaţii tari deoarece parcul beneficiază de o tiroliană de aproximativ 100 de metri şi de mai multe trasee prin copaci. Costul acestui program ajunge la 600 de lei pe săptămână.



București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite