Sute de utilaje şi mii de operatori, gata să deszăpezească Bucureştiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele sunt pregătite pentru deszăpezire FOTO Arhivă
Utilajele sunt pregătite pentru deszăpezire FOTO Arhivă

În Bucureşti ninge de ore bune şi în acest moment peste 520 de utilaje sunt pregătite să intervină şi să deszăpezească străzile din Capitală. De asemenea, peste 2.700 de operatori aşteaptă să intervină la nevoie.

„Având în vedere precipitaţiile din ultimele ore precum şi prognozele emise de meteorologi care anunţă ninsori în Capitală, operatorii responsabili cu deszapezirea sunt în stare de alarmă, poziţionati cu utilajele în 85 de puncte fixe, în apropierea rampelor, pantelor şi podurilor, dar şi în zonele unde riscul să se formeze polei pe carosabil este ridicat“, anunţă reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Pe  parcursul nopţii, 182 de utilaje au aplicat tratamente cu antiderapant pe arterele principale, cu trafic RATB, dar şi pe o parte din străzile laterale.

Operatorii intervin în acest moment şi prin acţiuni de pluguire acolo unde s-a depus deja zăpada pe carosabil ( sectorul 3 şi sectorul 5). De asemenea, echipele de control ale municipalităţii verifica zonele în care se impune o nouă trecere cu antiderapante astfel încât traficul în Capitală să se desfăşoare în condiţii normale.

Toate utilajele destinate intervenţiei pentru programele de deszăpezire sunt pregătite. În acest moment, 526 utilaje şi 2.748 operatori sunt gata să intervină pe străzile Bucureştiului. Totodată, municipalitatea are un stoc de materiale antiderapante de 21.836 tone. În funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, operatorii de deszăpezire vor interveni conform planului de deszăpezire şi combaterea poleiului.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite