Sute de sancţiuni aplicate suporterilor echipelor de fotbal bucureştene în turul competiţional 2011-2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmeria Capitalei a aplicat în turul competiţional 2011-2012 sute de sancţiuni atât suporterilor echipelor de fotbal bucureştene, cât şi cluburilor.

Pe stadioanele din Bucureşti au avut loc în turul competiţional 2011-2012 un număr de 314 jocuri de fotbal, din care 304 competiţii interne şi 10 internaţionale, potrivit Jandarmeriei Capitalei.

Competiţii interne

În cadrul competiţiilor interne, jandarmii au întocmit 31 de dosare cu acte premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii a 31 de fapte ce constituie infracţiuni, fiind identificaţi 31 de făptuitori, în majoritatea cazurilor pentru deţinerea sau folosirea obiectelor pe bază de amestecuri pirotehnice, portul ilegal de arme albe, încălcarea măsurii de interzicere a accesului la jocurile sportive, loviri sau alte violenţe, distrugeri, dar şi pentru fapte cum ar fi deţinere de droguri pentru consum.

Din punct de vedere al repartizării dosarelor întocmite pe grupurile de susţinători ai echipelor din Liga I, pe prima poziţie se găseşte Rapid Bucureşti cu 15 de dosare, urmată de Steaua Bucureşti cu 7 dosare, Dinamo Bucureşti - 6 dosare şi Universitatea Cluj - 3 dosare.

De asemenea au fost aplicate 576 de sancţiuni contravenţionale, pentru adresarea de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare la adresa oficialilor, spectatorilor sau forţelor de ordine, consumul de băuturi alcoolice în incinta sau în zona apropiată a stadionului, încercarea de pătrundere în incinta arenei sportive fără documente de acces, cu documente aparţinând altor persoane, provocarea de scandal, nerespectarea măsurilor de ordine impuse de organizator, neadoptarea măsurilor legale în scopul prevenirii producerii unor incidente, nerespectarea obligaţiilor de către organizator sau personalul societăţilor de securitate.

În urma constatării faptelor de natură penală sau contravenţională, au fost aplicate 503 măsuri complementare de interzicere a accesului la competiţii şi jocuri sportive pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 2 ani.

Cupa României

În cadrul Cuperi României a fost întocmit un dosar cu acte premergătoare începerii urmăririi penale, fiind identificat un făptuitor, care făcea parte din galeria echipei Dinamo Bucureşti şi au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale cu 2 măsuri complementare de interzicere a accesului la competiţii şi jocuri sportive pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 2 ani.

În ceea ce priveşte meciurile disputate în cadrul competiţiilor internaţionale, au fost întocmite 49 de dosare cu acte care premerg începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii a 49 de fapte ce constituie infracţiuni, fiind identificaţi 62 de făptuitori pentru folosirea de materiale pirotehnice în incinta stadionului, încălcarea interdicţiei de a participa la anumite jocuri sportive pentru o perioadă de timp, furt calificat şi port ilegal de arme albe.

Din punct de vedere al repartizării dosarelor întocmite, pe grupurile de susţinători ai echipelor care au participat la competiţii internaţionale, pe prima poziţie este Steaua Bucureşti cu 12 dosare, Rapid Bucureşti cu 9 dosare Oţelul Galaţi - 2 dosare, Dinamo Bucureşti - 1 dosar şi Legia Varşovia - 25 dosare.

Competiţii internaţionale

Totodată, la competiţiile internaţionale găzduite de capitală au fost aplicate 145 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.240 de lei, pentru adresarea de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare la adresa oficialilor, spectatorilor sau forţelor de ordine, consumul de băuturi alcoolice în incinta sau în zona apropiată a stadionului, provocarea de scandal, nerespectarea măsurilor de ordine impuse de organizator, neadoptarea măsurilor legale în scopul prevenirii producerii unor incidente, nerespectarea obligaţiilor de către organizator sau personalul societăţilor de securitate.
În urma constatării faptelor de natură penală sau contravenţională au fost aplicate 27 de măsuri complementare de interzicere a accesului la competiţii şi jocuri sportive pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 2 ani.

Jandarmeria Capitalei a sancţionat, în turul competiţional 2011-2012, atât cluburile organizatoare, cât şi societăţile private de securitate, pentru neîndeplinirea obligaţiilor ce le revin conform prevederilor legale. Astfel, Steaua Bucureşti a primit 2 sancţiuni în valoare de 11.000 de lei, iar Dinamo Bucureşti - o sancţiune în valoare de 25.000 de lei. Şi societatea privată de securitate a primit o sancţiune în valoare de 500 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite