FOTO Catedrala Mântuirii Neamului, cel mai mare lăcaş de cult din România, se înalţă de la o zi la alta. 200 de muncitori lucrează zi şi noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de muncitori lucrează în continuare la ridicarea celui mai mare lăcaş de cult din România: Catedrala Mântuirii Neamului. În urmă cu două săptămâni, pe şantier a fost montată o macara enormă care poate ridica sarcini de peste zece tone.

În prezent, pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului continuă lucrările la suprastructura edificiului. Potrivit inginerului Dan Dumitrescu, în această perioadă, 200 de muncitorii lucrează în două schimburi, pe două niveluri, scrie Basilica.ro. Pe şantier lucrează în continuare în jur de 200 de oameni pe parcursul unei zile şi circa 30 pe timpul nopţii.

„Se lucrează la cele două nivele de la 0 la 9 şi de la 9 la 18. Cele mai avansate loturi sunt loturile 1 şi 2, în faţada dinspre vest. Ca şi zidărie ne apropiem de placa de la cota 18. De asemenea, au fost turnate plăcile de la cota 14, de la cele două loturi şi se pregătesc de turnare plăcile de la cota 14, de la loturile 7 şi 8 respectiv între axele 13 şi 20“, a spus, pentru Radio Trinitas, inginerul Dan Dumitrescu, diriginte de şantier, citat de Basilica.

De asemenea, pe şantier a fost montată, în urmă cu circa două săptămâni,  o macara de mari dimensiuni care poate ridica sarcini de până la 10 tone. „Într-o primă etapă o vom monta la cota 64 de metri, în a doua etapă o vom monta la cota 84 de metri, iar la ultima etapă macaraua va fi montată la 110 metri. Fiind cea mai mare macara, ea va deservi execuţia lucrărilor la turla Pantocrator”, a zis inginerul Vasile Crăcăoanu, consilier patriarhal.

Pentru fixarea macaralei, l-a bază s-au montat nouă tone de armătură şi s-au turnat 110 metri cubi de beton. Utilajul va fi folosit în etapele viitoare ale construirii catedralei, pentru a ridica sarcini grele la înălţimi mai mari.

Citeşte şi:

BOR îi răspunde lui Băsescu: „Implicarea politică partizană a Bisericii în campania electorală trebuie dovedită“

Sfintele legături între baronii politici şi baronii Bisericii. Cum şi-au dat mâna cei mai influenţi aleşi ai neamului cu mai-marii clerici ai BOR

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite