Sute de copii sunt refuzaţi de spitalul Marie Curie: unitatea are nevoie de bani pentru salvarea bebeluşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul are nevoie de bani pentru extindere FOTO Adevărul
Spitalul are nevoie de bani pentru extindere FOTO Adevărul

Asociaţia Inima Copiilor construieşte o nouă secţie de terapie intensivă pentru nou-născuţii de la Marei Curie. Anual, sute de copii nu pot fi ajutaţi şi sunt refuzaţi de spital pentru că nu există spaţiu.

În fiecare an, în jur de 200 de copii sunt trataţi la secţia de terapie intensivă a spitalului bucureştean, în timp ce alţi 200 nu pot fi primiţi în cea mai bună secţie de profil din ţară. Lipsa spaţiului este motivul refuzului cu care trebuie să se confrunte părinţii îngrijoraţi pentru micuţii lor.

Asociaţia Inima Copiilor construieşte o nouă secţie de terapie intensivă pentru bebeluşii de la Marie Curie, dar, fără un sprijin din partea oamenilor, construcţia nu va putea fi terminată în scurt timp.

Proiectul de construire a început toamna trecută, pe terenul din spatele actualului spital, dar pentru ca noua secţie să primească primii pacienţi în această vară este nevoie de un buget mai mare.

Cei care doresc pot redirecţiona 2% din impozitul pe venit

Cei care vor să participe la finalizarea construcţiei într-un timp cât mai scurt pot redirecţiona 2% din impozitul pe venit, o sumă infimă, după cum spun reprezentanţii asociaţiei. Pe site-ul www.inimacopiilor.ro se găsesc deja formulare precompletate şi detalii despre întregul proiect al asociaţiei.

Din proiect face parte ridicarea unui corp nou, cu patru niveluri, care va respecta cele mai noi recomandări medicale şi care va putea găzdui 27 de copii în condiţii sigure. Fiecare dintre micuţi va fi tratat într-un spaţiu separat, sigur şi prietenos. Condiţii foarte bune vor fi oferite şi părinţilor a căror prezenţă este esenţială pentru nou-născuţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite