Sute de bucureșteni se bulucesc la „biroul de acatiste“ din centrul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii se calcă pe picioare, în fiecare marţi, pentru a depune acatiste la unul dintre cei trei preoţi care slujesc la Biserica Sfântul Anton.

Credincioşii susţin că dorinţele pe care şi le scriu pentru a fi citite cu voce tare chiar se îndeplinesc. Pentru că interesul este foarte mare, unii au făcut o afacere din acest ritual săptămânal.

Câteva femei „cu har“, aşa cum se prezintă în faţa clienţilor, şi-au improvizat „birouri“ lângă curtea bisericii, unde vând listele cu dorinţe, pentru doi lei.

„V-am scris rugăciunea către Sfântul Anton, Maica Domnului ca să aveţi spor în casă, spor la bani, să vi se dezlege farmecele. Cu ce să vă mai completez? Să fiţi văzuţi bine la serviciu?“, ne agaţă din mers, cu o ofertă, doamna Ioana, una dintre vânzătoarele de acatiste.

20 de ani experinţă

Femeia susţine că scrie încă de acum 20 de ani acatiste pentru alţii şi că e înzestrată cu o forţă specială care contribuie la împlinirea dorinţelor. Sunt şi credincioşi care se lasă pe mâna acestor speculanţi, convinşi fiind de harul lor.

„Eu nu văd foarte bine şi prefer să dau nişte bănuţi în plus ca să mă ajute cineva cu hârtiile. Tot ce mi-am dorit până acum s-a întâmplat“, mărturiseşte o clientă.

Autorităţile i-au luat în vizor pe vânzătorii de acatiste, care stau laolaltă cu cerşetorii din zona Centrului Vechi. „Am amendat cu câte 50 de lei de nenumărate ori persoanele care fac comerţ neautorizat în faţa bisericii, însă, revin, în fiecare zi de marţi“, a explicat Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite