STUDIU Bucureştencele, cele mai frumoase din ţară. Ieşencele, cele mai singure. Româncele, cele mai sărace din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu comandat de o companie de bere din România relevă că cele mai frumoase femei din ţară se află în Capitală. În acelaşi timp însă, potrivit unui studiu Eurostat, femeile din România sunt şi cele mai expuse sărăciei din toată Europa.

Studiul, făcut recent la cererea Organizaţiei Bărbaţilor din România - Bergenbier, a relevat că cele mai multe femei singure sunt în Râmnicu Vâlcea, Iaşi şi Sibiu, iar cele mai frumoase sunt în Bucureşti, potrivit unei cercetări, care a mai arătat şi faptul că Râmnicu Vâlcea şi Cluj-Napoca sunt oraşele unde bărbaţii beneficiază de cele mai favorabile condiţii de viaţă.

Astfel, în topul oraşelor cu cele mai multe locuri amenajate pentru pescuit se află Bucureştiul (cu peste 102 zone disponibile în zona Bucureşti-Ilfov), urmat fiind de Cluj Napoca (48) şi de Iaşi (43). Din punct de vedere al spaţiului verde disponibil acestora, Cluj-Napoca se află pe primul loc (cu 127 metri pătraţi disponibili unui bărbat), Galaţiul şi Bucureştiul ocupând următoarele poziţii, cu 124 mp şi, respectiv, 99 mp de spaţiu verde disponibili pentru fiecare bărbat.

Femeile mai frumoase, bărbaţii mai leneşi

Conform datelor, bărbaţii din Ploieşti şi din Bucureşti beneficiază de cele mai puţine oportunităţi de a face mişcare. În topul oraşelor cu cele mai multe baze sportive accesibile bărbaţilor se află Cluj Napoca, oraş urmat de Braşov (locul doi) şi de Timişoara şi Constanţa (locul trei).

Cele mai multe femei singure se află, însă, în Râmnicu Vâlcea (46%), în timp ce pe următoarele locuri se află Iaşi (45%) şi Sibiu (44%), mai arată studiul.
Oraşele cu cele mai frumoase femei au fost identificate prin intermediul unui chestionar online. 17 % din totalul de 1.262 de bărbaţi cu vârsta peste 18 ani cred că cele mai frumoase din ţară sunt în Capitală, urmat de Iaşi (13,47%) şi Cluj Napoca (9,19%).

Cercetarea, realizată în 11 oraşe din România (Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Timişoara, Iaşi, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Braşov, Galaţi şi Râmnicu Vâlcea), a luat în calcul mai multe criterii, considerate esenţiale unui stil de viaţă bărbătesc: numărul de locuri amenajate pentru pescuit, numărul de spaţii verzi disponibile bărbaţilor, numărul de baze sportive accesibile acestora, dar şi numărul de femei singure dintr-un oraş.

Româncele: frumoase, dar sărace

Cercetarea, iniţiată de OBR Bergenbier, a fost implementată atât cu ajutorul unui desktop-research realizat de compania de cercetare Deadalus Millward Brown cât şi prin intermediul unui chestionar online disponibil pe platforma iVox.ro.
Organizaţia Bărbaţilor din România reprezintă o iniţiativă Bergenbier menită să reprezinte vocea bărbaţilor din toată ţara. OBR Bergenbier beneficiază inclusiv de o campanie de recrutare de membri ce se desfăşoară pe bergenbier.ro şi prin pagina de Facebook Bergenbier.

Un studiu recent Eurostat arată, pe de altă parte, că femeile din România sunt de două ori mai expuse riscului de sărăcie şi excluziune socială, comparativ cu media Uniunii Europene.

Potrivit acestui studiu publicat în contextul marcării Zilei Femeii, riscul de sărăcie şi excluziune socială îi afectează în măsură aproape egală şi pe bărbaţii din cele două ţări. Astfel, datele arată că 42,1% dintre femei şi 40,8% dintre bărbaţii din România sunt expuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială. În Bulgaria, 43,3% dintre femei şi 39,8 % dintre bărbaţi sunt expuşi acestui risc.

Procentele sunt aproape duble comparativ cu media la nivelul UE 27, care indică 24,5% în cazul femeilor şi 22,3% în cazul bărbaţilor.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite