Steven Seagal va adopta un maidanez de la centrul Dogtown de la Uzunu

Steven Seagal va adopta un maidanez de la centrul Dogtown de la Uzunu

Actorul american Steven Seagal se află într-o vizită în România

Aflat într-o vizită în România, cunoscutul actor american Steven Seagal va adopta, mâine, un căţel din centrul de protecţie a animalelor Dogtown, de la Uzunu, judeţul Giurgiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mâine, 17 noiembrie, la ora 15.00, actorul american Steven Seagal va fi prezent la adăpostul privat din localitatea giurgiuveană Uzunu de unde va adopta un câine. Dogtown adăposteşte în prezent peste 1.400 de animale.

Pe străzile Capitalei sunt aproximatov 60.000 de câini fără stăpân, iar municipalitatea dispune de două adăposturi: unul de aproximativ 200 de locuri în zona Theodor Pallady din Capitală şi unul de aproximativ 800 de locuri în localitatea Mihăileşti.

La câţiva kilometri de Capitală, în judeţul Giurgiu, se află cel mai mare adăpost canin al municipalităţii, cel de la Mihăileşti. În jur de 700 de animale sunt închise în cuşti metalice, aşteptând să fie adoptate sau, potrivit noii legi, eutanasiate. Până în acest moment, municipalitatea a plătit un miliard şapte sute de lei firmelor private care se ocupă de capturarea maidanezilor.

170.000 de lei pentru firmele private de hingheri
 
La jumătatea lunii septembrie, Primăria Capitalei anunţa că a intensificat programul de prindere a maidanezilor de pe străzile Capitalei, iar firmele private care au câştigat licitaţia organizată, pentru externalizarea serviciilor, vor obţine 219 lei pentru fiecare câine prins.
 
Acum, la aproape două luni, Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al ASPA a declarat, pentru „Adevărul“, că municipalitatea a plătit un miliard şapte sute de lei vechi (170.000 de lei) firmelor private care acţionează pe teren alături de hingherii municipalităţii. 
 
În ceea ce priveşte întreţinerea unui singur animal care se află în adăpostul din Mihăileşti, Băncescu spune că preţul zilnic se ridică la 9,8 lei, incluzând mai multe lucruri, printre care şi hrana. „Câinii sunt hrăniţi de două ori pe zi cu mâncare specială pentru ei: boabe“, a încheiat coordonatorul ASPA. 
 
În prezent, adăpostul găzduieşte aproape 700 de animale, iar bucureştenii nu se înghesuie să adopte animale. 
 
Pe aceeaşi temă:
 

 

citeste totul despre: