STB angajează şoferi în plină grevă. Care sunt condiţiile care trebuie îndeplinite de doritori şi ce spune directorul companiei

STB angajează şoferi în plină grevă. Care sunt condiţiile care trebuie îndeplinite de doritori şi ce spune directorul companiei

FOTO Shutterstock

STB a publicat pe site-ul propriu, www.stbsa.ro, un anunt de angajare pentru şoferi de autobuze. Decizia de a angaja noi şoferi, anunţată de directorul companiei, Adrian Criţ, vine în contextul în care sindicaliştii STB sunt în grevă de cinci zile, iar protestul a fost declarat ilegal de către Tribunalul Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Aplicăm cu fermitate tot ce e în codul muncii pentru cei care nu şi-au dus-o la îndeplinire.Pe site-ul STB azi a fost publicat anunţul de angajare pentru şoferi de autobuze. De cinci zile se încalcă legea, salariaţii care vor să meargă pe traseu sunt ameninţaţi, există imagini, înregistrări, organele de cercetare penală îşi vor face datoria”, a spus Criţ.

Potrivit anunţului publicat pe site-ul companiei, condiţiile pe care trebuie să le respecte doritorii sunt următoarele:

  • studiii medii: minim 10 clase
  • permis de conducere categoria D
  • Experienţă în domeniul transportului de persoane dovedită cu documente: minimum 3 ani.
Acte necesare pentru selectarea în meseria de conducător autobuz:
  • Cerere angajare conform anexă;
  • Act de identitate original şi copie;
  • Permis de conducere categoria D;
  • Certificat de pregătire profesională a conducătorului auto;
  • CV europass;
  • document care atestă terminarea a cel puţin 10 clase
  • document care dovedeşte experienţa de cel puţin 3 ani

CV-urile însoţite de documentele prezentate se depun prin poşta electronică la adresa de email: hr@stbsa.ro sau, la sediul Societăţii de Transport STB SA din Bd.Dinicu Golescu nr. 1, sector 1, Bucureşti.

Doritorii trebuie să completeze o cerere de angajare, care poate fi găsită pe site-ul STB.

Luni dimineaţă, în a cincea zi de grevă, Adrian Criţ a rugat din nou protestatarii să iasă pe teren şi să respecte legea şi cetăţenii Capitalei. 

„O să discut cu şefii de autobaze şi de depouri. Caracatiţa din această instituţie trebuie să fie stârpită. Împreună putem oferi condiţii mai bune de transport călătorilor.” 
 
Totodată, el a precizat că „va exista dosar deschis şi pentru zădărnicirea combaterii bolilor, cu acele mitinguri. Cum ne protejăm la nuntă, botez, aşa trebuie să respectăm legea cu toţii peste tot".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările