Statuia lui Ion C. Brătianu va fi reconstruită şi amplasată în Piaţa Universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arătat statuia înainte să fie topită FOTO Asociaţia Monument Ion C. Brătianu
Aşa arătat statuia înainte să fie topită FOTO Asociaţia Monument Ion C. Brătianu

Statuia lui Ion C. Brătianu va fi reconstruită şi amplasată în Piaţa Universităţii din Capitală, potrivit unei hotărâri adoptate, joi, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Municipalitate va reconstruit statuia lui Ion C. Brătianu, urmând să fie amplasată în Piaţa Universităţii, lângă Palatul Ministerului Agriculturii şi Spitalul Colţea. În trecut, statuia lui Brătianu se afla în rondul din Piaţa Universităţii.

„Astăzi, pentru Bucureşti este vitală recuperarea patrimoniului cultural şi istoric şi redobândirea strălucirii Micului Paris. Astfel, una dintre cele mai reprezentantive statui ale Bucureştiului a fost complexul monumental care îl cinstea pe Ion C. Brătianu“, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre adoptat ieri. De asemenea, se mai precizează că după cel de-al Doilea Război Mondial şi până la Revoluţia din 1989, Centrul Istoric al Capitalei a fost „mutilat“.

În ceea ce priveşte costurile noii statui, acestea nu sunt specificate, însă se precizează că reconstrucţia va fi făcută „din fondurile de la bugetul local“.

Înainte să fie topită în fostele uzine Republica, statuia lui Ion C. Brătianu era situată la intersecţia dintre Bulevardul Coltei (actual I.C.Bratianu) cu Bulevardul Carol l. Monumentul  a fost realizat de sculptorul francez Ernest Henri Dubois, în urma unui concurs internaţional din 1900 şi a fost inaugurat în luna mai a anului 1903.
 

Pe aceeaşi temă:

Oprescu vrea să reconstruiască statuia lui Ion C. Brătianu. Monumentul va fi amplasat în Piaţa Universităţii

FOTO Au început lucrările de reparaţii la Statuia lui Iisus Mântuitorul din Rio de Janeiro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite