STĂPÂNII LIPSCANIULUI Terasa „de sânge albastru”. Vezi unde-şi beau cafeaua Prinţul Paul şi Prinţesa Margareta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu este un local de fiţe, dar este primitor şi amenajat cu bun gust, drept dovadă că Prinţul Paul al României şi Prinţesa Margareta vin la Old City pentru o cafea relaxantă sau un desert delicios. PUB-ul, aflat în Centrul Istoric al Capitalei, este singura afacere care a rezistat mai mult de un an pe spaţiul unde s-a aflat, în trecut, restaurantul Rapsodia.

bucuresti.adevarul.ro vă prezintă, începând de astăzi, poveştile teraselor din centrul istoric al Bucureştiului. Veţi afla care sunt locurile rezervate VIP-urilor, cele frecventate de prinţi şi prinţese, preţurile practicate de fiecare local în parte, cum se schimbă moda pe Lipscani, la cafenele.

Urmăreşte bucuresti.adevarul.ro şi vei afla care sunt serile tematice organizate la terase sau în cluburi.
Dacă aveţi un filmuleţ sau imagini cu ipostaze inedite din Centrul Istoric, trimiteţi- le pe adresa bucuresti@adevarul.ro

Gina Pistol şi membrii Casei Regale vin aici

Care este secretul, ne-am întrebat, pentru care localul din Lipscani rezistă de aproape un an şi jumătate şi este evident că merge foarte bine. „PUB-ul are, de fapt, două intrări: una din Blănari şi una de pe Lipscani. Cienţii îşi pot alege pe ce terasă să stea, pe cea interioară, mai retrasă, mai liniştită, sau pe cea de pe Lipscani, aflată chiar pe stradă, unde este mai multă agitaţie, mai mult pentru tineri. Evident, pot sta şi în interior", spune Cristi Opaiţ, patronul PUB-ului.

Terasa interioară a PUB- ului este mai liniştită, mai intimă

Terasa localului de pe Lipscani este mai intimă  FOTO: Valentina Grigore

Probabil acesta, alături de meniul diversificat şi atmosfera plăcută, este motivul pentru care localul este frecventat şi de persoane cunoscute. „Avem şi clienţi celebri, au fost la noi Prinţul Paul al României, Prinţesa Margareta, Gina Pistol- nu îi deranjează nimeni, este linişte", ne-a dezvăluit Cristi.

Chirie de 18.000 de euro pe lună pentru două localuri

Cristi Opaiţ este un tânăr de 32 de ani care, acum aproape doi ani, a avut curajul să investească în Centrul Istoric, chiar în condiţiile în care traficul pietonal era mort din cauza lucrărilor de reabilitare.

„Am deschis pe Lipscani acum un an şi vreo patru luni. La început a fost foarte greu, Lipscaniul nu era asfaltat". Acum deţine două localuri Old City, pe Lipscani şi pe str. Franceză, şi în curând îl va deschide şi pe al treilea, deşi chiriile sunt foarte mari.

„Chiria este exorbitantă, pe cele două localuri plătesc 18.000 de euro pe lună, iar administraţia locală nu ne ajută cu nimic. Dacă are loc un incendiu, pompierii nici nu pot intra, pentru că străduţele nu sunt terminate. Nici hidranţi nu sunt", ne-a declarat Cristi.

Clienţii pot sta şi în interiorul localului de pe Lipscani, feriţi de privirile indiscrete

Clienţii pot opta pentru un loc în interiorul PUB- ului   FOTO: Valentina Grigore

Petrecere cu fanfară sau în ritmuri de tango

Un atu Old City este reprezentat de serile tematice. „Avem seri cu fanfară, seri de tango, de teatru, cancan, flamenco, avem şi seara de bere, evident transmisii sportive când sunt meciuri de fotbal. Distracţia ţine toată săptămâna. De luni până vineri avem cam 500 de clienţi, iar în week- end sărim de 700 de persoane. Preţurile sunt, zic eu, pentru buzunare medii- o bere la 0,5 litri este 9 lei, un fresh de portocale este 12 lei , apa plată este 6 lei, un cocktail este 18 lei".

Preţurile localului sunt "pentru buzunare medii"

La bar sunt preţuri "pentru buzunare medii" FOTO: Valentina Grigore

Mâncare italiană şi germană

Cel de-al doilea PUB marca Old City se află pe str. Franceză, la numărul trei, şi are o capacitate de aproximativ 400 de persoane în interior şi pe terasă. Începând cu ora 12 a fiecărei zile, mesele se umplu treptat de clienţii care se opresc să bea o cafea la prânz sau să mănânce.

Bucătarii în meniu specialităţi italiene, germane şi, cum ne recomandă Cristi, deserturi foarte bune. Reţeta succesului a fost aplicată şi aici: în fiecare joi, doritorii pot participa la seara de karaoke, iar week- endurile sunt rezervate petrecerilor tematice şi ofertelor speciale.

Localul din str. Franceză are o capacitate de aproximativ 400 de persoane

Localul din str. Franceză are o capacitate de aproximativ 400 de persoane FOTO: Valentina Grigore

Mai multe detalii legate de programul petrecerilor din cele două PUB -uri găsiţi pe www.oldcity-lipscani.ro

Old City a fost numit, în mai, PUB-ul anului 2011 de către HRB Expert, revista experţilor în Horeca. Potrivit specialiştilor, „Old City a fost desemnat câştigătorul acestui premiu pentru mesajul pe care încearcă să îl transmită în legătură cu susţinerea creşterii turismului în zona Centrului Vechi al Bucureştiului şi pentru încercarea de a îmbunătăţi serviciile din domeniul Horeca".

De altfel, Cristi are planuri mari şi pe viitor. "Aş vrea să discut cu ceilalţi deţinători din Centrul Istoric să facem o zonă de entertainment, ceva special, să vină oamenii cu drag.

Clienţii Old City de pe str. Franceză pot servi o cafea pe terasă sau un desert delicios

Clienţii pot sta pe terasa Old City din str. Franceză FOTO: Valentina Grigore

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite