Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală este sub presiune din cauza bolnavilor de COVID: 45 de locuri la Urgenţă şi 50 de pacienţi care aşteaptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook/RO Vaccinare
FOTO Facebook/RO Vaccinare

Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Pantelimon din Bucureşti este copleşit de numărul bolnavilor de COVID-19 care ajung în stare gravă şi au nevoie de terapie intensivă sau oxigen suplimentar. Persoanele care trebuie să primească tratament de urgenţă sunt mai multe decât capacitatea de primire pe care o are spitalul.

„Imagini de pe front: UPU Sf. Pantelimon! În momentul de faţă, unităţile de primiri urgenţe sunt efectiv ca pe front. UPU Sf. Pantelimon are 45 de locuri, inclusiv cortul din curte, dar sunt 50 de pacienţi care aşteaptă. Ce aşteaptă? Şanse pentru a lupta pentru propriile vieţi!

18 sunt de terapie intensivă şi aşteaptă eliberarea unor locuri cât mai repede, iar 21 au nevoie de oxigen şi aşteaptă să fie transferaţi pe secţiile cu O2.

Da, este foarte grav ce se întâmplă! Personalul medical luptă alături de pacienţi pentru dreptul acestora la viaţă”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Potrivit mesajului, pacienţii continuă să stea acasă şi ajung în spital când lucrurile sunt deja mult prea grave, cu lipsă acută de oxigen.

Moderatorii paginii ROVaccinare prezintă şi 2 fotografii (3 şi 4) cu „Examenul CT pulmonar al unei paciente de 71 ani, nevaccinată pe motiv că are diabet.” Potrivit acestora, ea a stat acasă timp de o săptămână şi a ajuns la spital în ultimul moment. „A fost adusă cu saturaţie de 45, “corectată” până la 74 cu 15 l de O2. PO2 normal minim admis: 70. 95% afectare pulmonară şi este nefumătoare.”

„Vă rugăm: ascultaţi sfatul medicilor, nu aşteptaţi până în ultimul moment.

Vaccinarea şi respectarea măsurilor de protecţie sunt singurele care ne pot ţine departe de infectare şi de formele severe.

Vaccinarea este ferm recomandată persoanelor vulnerabile. Consultaţi medicul de familie şi mergeţi la vaccinare”, îndeamnă centrul RO Vaccinare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite