Spital social, în sectorul 6

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sectorul 6 ar putea fi înfiinţat un spital social cu 48 de paturi, care ar urma să trateze lunar până la 1.000 de persoane marginalizate.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat azi împuternicirea Consiliului Local al Sectorului 6 pentru a hotărî cu privire la cooperarea, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, cu Asociaţia AHAVA, în vederea finanţării şi implementări în comun a proiectului “Spital Social Sfântul Nectarie”.

În Expunerea de motive care însoţeşte proiectul de hotărâre se arată că proiectul are la bază “parteneriatul de success dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Asociaţia AHAVA, în domeniul serviciilor sociale pentru cetăţenii sectorului 6”.

“Scopul proiectului este înfiinţarea unui spital social performant de recuperare medicală a persoanelor adulte marginalizate din sectorul 6, care se află în imposibilitatea socială şi financiară de a suporta cheltuielile unui serviciu medical complex, la standarde europene”, se mai arată în text.

Spitalul va avea o capacitate de primire de 48 de paturi, distribuit pe două secţii (cardiologie – 24 de paturi şi gastroenterologie – 24 de paturi), respectiv 12 saloane cu câte patru paturi fiecare şi va oferi pe lângă serviciile de tip medical în regim rezidenţial şi servicii de terapie şi de recuperare medicală şi psihologică, acolo unde este cazul, în scopul “valorificării potenţialului recuperativ al beneficiarilor şi al integrării/reintegrării lor socio-profesionale”.

Beneficiari vor fi 1.000 de persoane lunar, cu diferite diagnostice în domenii medicale diverse, cu vârste peste 18 ani, aflaţi într-una din următoarele situaţii sociale: venituri mici, şomaj, situaţie medicală şi socială de vulnerabilitate etc.

 


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite