Sorin Oprescu vrea să rămână încă trei ani în imobilul care a costat municipalitatea milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu doreşte să rămână încă trei ani în imobilul actual FOTO Mediafax
Sorin Oprescu doreşte să rămână încă trei ani în imobilul actual FOTO Mediafax

Edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, alături de mai mulţi consilieri generali susţineau la data de 28 septembrie că a fost aprobat proiectul de hotărâre privind continuarea contractului de închiriere a sediului din Splaiul Independenţei. În cadrul şedinţei ce va loc la 31 octombrie, proiectul va fi din nou supus votului consilierilor.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Capitalei de miercuri, 31 octombrie, la punctul 1 se găseşte proiectul de hotărâre privind prelungirea contractului de închiriere aprobat în şedinţa de la 28 septembrie.

„Hotărârea a trecut de consiliu, iar domnul secretar general (Tudor Toma n.r.) va redacta un punct de vedere. Prefectura va decide dacă prelungirea contractului a fost sau nu legală. Oricine poate avea opinii”, a declarat Oprescu, citat de evz.ro

Sorin Oprescu doreşte ca noul contract să fie semnat pe o perioadă de trei ani. Contractului i s-a mai adăugat o clauză: „Proiectul de act adiţional cuprinde şi clauza ca, în caz de opţiune privind cumpărarea imobilului, sumele achitate în ultimul an de proprietar se vor deduce din preţul final al imobilului”.

Dacă Municipalitatea va continua să ocupe sediul încă trei ani şi ulterior va dori să cumpere acest imobil, suma pe care o va recupera va fi de doar 2,7 milioane de euro. Suma de 13,2 milioane de euro, bani daţi pe chirie în cinci ani, nu va mai fi recuperată. Potrivit experţilor imobiliari consultaţi de evz.ro, o clădire asemănătoare cu cea a Primăriei Generale se vinde cu aproximativ 10-11 milioane de euro.

Curtea de Conturi a descoperit, recent, în urma unui control la Primăria Capitalei, că din dispoziţia lui Sorin Oprescu au fost achitate două milioane de lei în plus la chirie pentru sediul aflat pe Splaiul Independenţei. Primăria a decis să conteste în instanţă raportul întocmit de Curtea de Conturi.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite