Sorin Oprescu vrea să rectifice din nou bugetul: şeful Capitalei nu vrea să plătească "penalităţi aberante" către RADET

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu s-a supărat pe consilierii municipali pentru că au decis să dea bani RADET ca să plătească penalităţile „aberante“ către ELCEN şi pe Guvern că nu achită suma datorată pentru Stadionul Naţional, aşa că a decis să convoace luni, 12 decembrie, o nouă şedinţă de rectificare bugetară.

Sorin Oprescu e furios pe consilierii generali pentru deciziile luate la ultima şedinţă a CGMB. „Pentru că lucrurile începute nu trebuie lăsate neterminate şi pentru că ceea ce începe prost trebuie obligatoriu reparat pe parcurs, am decis ca luni, 12 decembrie, să convoc o nouă şedinţă de Consiliu general pentru a rezolva problema rectificării bugetare“, explică edilul în comunicatul remis vineri presei.

Amendamente "de pe altă lume
"

În acelaşi ton, edilul îi trage de urechi pe consilieri pentru că la şedinţa în care s-a discutat rectificarea bugetului Capitalei aceştia ar vi adus amendamente care n-au nicio legătură cu realitatea. „Ca şi la începutul anului, când am propus un buget echilibrat, orientat spre nevoile reale ale Bucureştiului, iar majoritatea din Consiliu a venit cu amendamente de pe altă lume, şi de această dată consilierii au vrut să-şi încordeze muşchii politici şi au propus tot felul de amendamente aberante“, susţine Oprescu.

Rezultatul, explică edilul, a fost acela că alocările de fonduri nu mai au nicio logică, că bugetul s-a dezechilibrat şi că nu se (mai) închide. „Ceea ce este ilegal!“, subliniază Oprescu.

"În loc de subvenţii plătesc penalităţile RADET"


Principala nemulţumire a edilului este aceea că liderii politici din Consiliul General al Municipiului Bucureşti au aprobat alocarea de fonduri către RADET, dar nu pentru suvenţiile la căldură, ci pentru a acoperi „găurile negre“ ale regiei.

„De exemplu, banii daţi in plus către RADET nu se duc în subvenţii, ci în penalităţile către ELCEN. În loc să plătim serviciul furnizat populaţiei, aruncăm de fapt banii într-o „gaură neagră”, într-un sac fără fund.  Iar aceşti bani au fost luaţi de la investiţii, de la proiectele aflate în derulare şi care acum riscă să fie blocate!. ..Penalităţile aberante, pe care ELCEN le percepe şi care înseamnă bani scoşi din buzunarul bucureştenilor, trebuie să fie tăiate!“, explică edilul-şef.

„Solicit în continuare CGMB să susţină acest lucru, iar Guvernului să înţeleagă că nu-i poate taxa suplimentar pe bucureşteni“, mai spune Oprescu.

Stadionul Naţional, mărul discordiei

Şi Executivul a intrat în colimatorul primarului general. Oprescu vrea musai să primească restul de bani de la Guvern, în condiţiile în care Stadionul Naţional a fost recepţionat acum jumătate de an.

„Guvernul trebuie să-şi onoreze angajamentul faţă de Bucureşti prin achitarea sumei datorate pentru Stadionul Naţional. Nu mergem cu mâna întinsă la Guvern, ci apărăm dreptul bucureştenilor la dezvoltare şi la un nivel de trai mai bun“, mai explică, în comunicat, Sorin Oprescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite