Sorin Oprescu spune că viceprimarii Capitalei „sunt aceiaşi care au fost întotdeauna: Darabonţ şi Nicolaescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, că viceprimarii Capitalei sunt cei care au fost întotdeauna, numiţi, respectiv Dan Darabonţ şi Marcel Nicolaescu, precizând că toate hotărârile de schimbare a acestora au fost luate în şedinţe de îndată, care au fost atacate, scrie Mediafax.

„Viceprimarii Capitalei sunt aceiaşi care au fost întotdeauna şi au fost numiţi, pentru că toate hotărârile de schimbare a lor în şedinţe de îndată, ceea ce nu este legal, au fost atacate. Ei au rămas în funcţie, atât domnul viceprimar Dan Darabonţ, cât şi domnul viceprimar Marcel Nicolaescu“, a declarat primarul general Sorin Oprescu.

În legătură cu desfăşurarea şedinţei ordinare a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), convocată miercuri, având în vedere experienţa ultimelor şedinţe când nu au fost votate proiectele municipalităţii, Oprescu a declarat că este important să existe o majoritate care să asigure votarea proiectelor.

„Dacă nu va exista un duh rău care să plutească în sală, eu cred că mâine (miercuri, n.r.), CGMB poate să-şi revină, să intre într-o majoritate, nu ştiu, fragilă, nefragilă, important este să-mi permită ca proiectele Bucureştiului să fie analizate, să le voteze şi să poată merge înainte, pentru că, pe măsură ce trece timpul, nu facem altceva decât să ne facem nervi şi să stăm toată ziua în întrebări“, a ţinut să arate edilul-şef.

Potrivit primarului general, dacă nu va exista o majoritate care să voteze proiectele, se vor pierde două luni, respectiv august şi septembrie, în care s-ar putea lucra.

În ceea ce priveşte actualii viceprimari ai Capitalei, şi primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declara, că este vorba despre cei validaţi iniţial, respectiv Dan Darabonţ şi Marcel Nicolaescu.

Sorin Oprescu a convocat o şedinţă CGMB pentru 23 iulie, spre a fi aprobată mărirea bugetelor muzeelor Literaturii şi al Municipiului Bucureşti, dar şi alte „proiecte importante pentru bunul mers al serviciilor publice ale oraşului“, după ce prefectul a atacat mai multe hotărâri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite