Sorin Oprescu mobilizează toate forţele împotriva ploilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Oprescu a cerut tuturor responsabililor din cadrul Municipalităţii să ia măsurile care se impun pentru a preîntampina  eventuale evenimente deosebite, în urma atenţionării de cod galben de ploi, emise de meteorologi pentru Bucureşti.

Meteorologii au emis, miercuri dimineaţă, o atenţionare de cod galben de furtună şi grindină pentru mai multe judeţe din ţară, vizată fiind şi Capitala. Avertizarea este valabilă de astăzi de la ora 15.00, până joi la ora 23.00.

Având în vedere atenţionarea de cod galben de precipitaţii emisă de meteorologi, primarul general, Sorin Oprescu, a mobilizat o armată de forţe de la toate instituţiile administrative, pentru a evita posibilele evenimente.

Operatorii de salubrizare sunt pregătiţi pentru a interveni în degajarea rigolelor şi a gurilor de scurgere, îndepărtând deşeurile necontrolate, iar echipele de la Apanova vor verifica zonele inundabile şi vor acţiona în condiţiile în care sunt semnalate acumulari de apă, 14 echipaje aflându-se în prezent în teren, pentru intervenţie promptă.

De asemenea, conducerea Administraţiei Străzilor a dispus verificarea şi remedierea eventualelor semafoare defecte, iar echipele Luxten vor fi pregatite să intervină în cel mai scurt timp în cazul producerii unor defecţiuni la reţeaua de alimentare cu energie electrică.

Pentru sesizări privind RADET, ENEL, ApaNova etc. Primăria Capitalei pune la dispoziţia bucureştenilor numărtul de telefon gratuit 0800.800.868.

În urma furtunii care a lovit Capitala acum trei săptămâni, 18 persoane au fost duse la spital după ce au fost rănite de vijelie. Potrivit informaţiilor venite de la Ministerul Afacerilor Interne, 78 de copaci au fost doborâţi de vânt, iar trei panouri publicitare, cinci corturi şi construcţii provizorii au fost puse la pământ de rafalele puternice.

Pe aceeaşi temă:

Bilanţul incidentelor după furtuna din Capitală: vântul a doborât copaci, corturi şi construcţii provizorii

Bilanţul furtunilor de ieri: 18 răniţi în Bucureşti şi 29 de localităţi afectate în provincie

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite