Sorin Oprescu, despre scandalul de la RADET: nu mai putem să suportăm preţuri impuse printr-un contract nedrept impus în urmă cu 17 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, face declaraţii pe tema anchetei în plină desfăşurare de la RADET din Bucureşti. Acţiunea vine pe fondul percheziţiilor din această dimineaţă făcute în cadrul unei anchete de amploare demarate de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în colaborare cu SRI. Compania este suspectată de săvârşirea unor infracţiuni în domeniul achiziţiilor publice.

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a făcut mai multe precizări într-o conferinţă de presă ţinută la sediul primăriei, legate de situaţia de la RADET. Acesta a arătat că problemele de corupţie sunt vechi şi că preţul mare plătit de bucureşteni se datorează unui contract nedrept impus în urmă cu 17 ani. Acesta a mai spus că numirea noii conduceri a RADET trebuie făcută cu grijă de către Consiliul General al Primăriei Generale pentru a nu se mai repeta situţia din prezent.

Principalele declaraţii ale lui Sorin Oprescu:

Probleme sunt vechi şi ne confruntăm cu ele de aproape 15-17 ani. În decembrie 2011, am adus la cunoştiinţă organelor abilitate, Poliţia România, SRI, pentru a verifica modul de funcţionare al companiei.

Am făcut demersuri pe care le-am înaintat tuturor Guvernelor de-a lungul anilor. Am spus întotdeauna că nu mai putem să suportăm preţuri impuse printr-un contract nedrept impus în urmă cu 17 ani, cu atât mai mult plata datoriilor crescute în mod artificial prin penalităţi nejustificate.

Sper din tot sufletul ca miercuri să intre pe ordindea de zi a Consiliului General memorandului prin care se introduce unirea RADET-ului cu ELCEN-ul şi să intre sub administraţia Primăriei Generale. Având şi producerea şi transportul încercăm să ducem preţul gigacaloriei mai jos, pentru un trai firesc al bucureştenilor. 

Ştim cu toţii că se aşteaptă şi creşterea gigacaloriei prin creşterea preţului gazului. Aş îndrăzni să atrag atenţia Consiliului General în numirea directorului Radet.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite