Sorin Oprescu cere prelungirea contractului de închiriere pentru clădirea în care funcţionează acum Primăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a introdus pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu care va avea loc joi un proiect de hotărâre prin care cere prelungirea contractul de închiriere pentru clădirea de pe Splaiul Independenţei, acolo unde funcţionează în prezent municipalitatea. Contractul ar trebui să fie prelungit cu un an, până la 31 ianuarie 2015.

Edilul-şef le-a cerut consilierilor generali printr-un proiect de hotărâre să aprobe prelungirea constractului de închiere pentru imobilul de pe Splaiul Inedependenţei nr. 291-293, acolo unde se află în acest moment sediul Primăriei Municipiului Bucureşti.

În expunerea de motive se precizează faptul că prelungirea contractului de închiriere este necesară pentru asigurarea unei perioade pe parcursul căreia să se poată negocia cumpărarea imbolilui pentru care s-a plătit lunar chirie . „A fost numită o comisie care a demarat procedurile privind negocierea constractului de vânzare cumpărare asupra imobilului mai sus menţionat, în conformitate cu legea“.

De asemenea, se mai precizează faptul că pe lângă negocierile aflate în desfăşurare, prelungirea contractului de închiere este necesară şi din cauza faptului că nu s-au terminat lucrările la vechiul sediu al Primăriei.

Lucrările continuă la vechiul sediul al Primăriei

Oprescu declara, în 2 decembrie, că speră ca în septembrie 2014 municipalitatea să se mute în vechiul sediu consolidat, urmând ca lucrările să continue şi cu alte amenajări în curtea interioară a instituţiei.

„Noi sperăm ca în septembrie 2014 să fim acolo (în vechiul sediu din bulevardul Regina Elisabeta, n.r.). Rămâne în schimb să poată să înceapă construcţia în spate, pentru că nu deranjează pe nimeni“, a spus Oprescu.

Potrivit edilului şef, în curtea interioară a sediului municipalităţii din bulevardul Regina Elisabeta va fi amenajată o parcare subterană şi va fi construită o sală cu 220 de locuri, care să poată fi folosită pentru diferite activităţi.

În martie 2010, Primăria Capitalei s-a mutat în calitate de chiriaş în sediul de pe Splaiul Independenţei, pentru a permite consolidarea şi reabilitarea clădirii din bulevardul Regina Elisabeta.

Sediul tradiţional al municipalităţii, situat în bulevardul Regina Elisabeta nr. 47, în sectorul 5 al Capitalei, a fost realizat între anii 1906 şi 1911, după un proiect al arhitectului Petre Antonescu. Clădirea a fost expertizată în 2005.

Pe aceeaşi temă:

Oprescu i-a convocat pe consilieri într-o şedinţă de îndată pentru prelungirea contractului de închiriere a sediului Primăriei

Când revine Primăria Capitalei lângă Cişmigiu: costurile totale ale mutării ajung la 57 de milioane de euro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite