Şedinţă cu iz de scandal pentru bugetul Primăriei Capitalei pe 2013. Sorin Oprescu: „E un buget paralel, făcut pe picior, în baie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După câteva ore de discuţii aprinse, bugetul Primăriei Capitalei a fost aprobat de Consiliul General  FOTO Adevărul
După câteva ore de discuţii aprinse, bugetul Primăriei Capitalei a fost aprobat de Consiliul General  FOTO Adevărul

După câteva ore bune de discuţii aprinse, bugetul Primăriei Capitalei a fost aprobat de Consiliul General, cu aproximativ 80 de modificări, propuse, sâmbătă, în şedinţă, de consilierii USL. Aleşii PDL din consiliu au părăsit sala înainte de vot, iar cei ai PPDD s-au abţinut, bugetul fiind votat numai de consilierii USL cu 30 de voturi.

Astfel, s-a propus suplimentarea bugetului RATB cu 30 de milioane de lei, a bugetului RADET, cu 60 de milioane de lei, diminuarea bugetului Clubului Sportiv Municipal, cu 5 milioane de lei, precum şi majorarea alocaţiei de hrană, cu 2,9 milioane de lei, pentru persoanele asistate, potrivit Mediafax.

O altă modificare constă în suplimentarea veniturilor bugetului local cu suma de 82,9 milioane de lei, reprezentând bani din amenzi, concesiuni şi închirieri de spaţii şi alte venituri.

„Au fost luaţi banii de la investiţii pentru proiecte pe cale de terminare şi daţi în altă parte. În aceste condiţii, o să primiţi toate observaţiile după ce fac analiza bugetului propus pentru că este un buget paralel. Este un buget care s-a născut spontan azi dimineaţă la comandă politică, care nu face altceva decât să distrugă toate domeniile de activitate. E un buget paralel, făcut pe picior, în baie“, a declarat  Sorin Oprescu.

Primarul a adăugat că din toate cele 79 de amendamente aduse de consilierii USL, el a discutat numai unul singur, cel în care se dădeau 60 de milioane de lei în plus la RADET şi 30 de milioane la RATB.

„O să fac analiza pe un buget absurd, toţi o să-şi pună costumele absurde, şi dacă o să am dovada materială pe acest buget o să fac contestaţie în instanţă. Iar dacă nu se închide aşa cum cere Trezoreria, atunci o să mai facem altă şedinţă”, a mai declarat Oprescu.

Unii da, alţii ba!

Modificările aduse proiectului de buget au fost grupate în două amendamente, pe care consilierii generali ai USL le-au votat, ulterior votând şi proiectul de buget.

După citirea modificărilor propuse, consilierii PDL au anunţat că nu vor vota nici amendamentele, nici proiectul de buget şi s-au retras din sala.

Încă de la începutul discuţiei privind bugetul Capitalei, Sorin Oprescu s-a adresat consiliului: „Avem două posibilităţi - prima de a merge împreună, şi, a doua de a ne aşeza de o parte şi de alta a baricadei“.

Oprescu a mai arătat că, indiferent ce vor vota consilierii, el nu va executa un buget comandat.

„Dumneavoastră votaţi orice.Dar dacă credeţi că eu voi executa vreun buget comandat, dintr-o mulţime de motive, atunci înseamnă că sunteţi de acord cu aceste malversaţiuni aduse bucureştenilor“, le-a spus primarul consilierilor municipali.

Potrivit proiectului de hotărâre lansat în dezbatere publică, la jumătatea lunii aprilie, de municipalitate, bugetul general al Capitalei pentru anul în curs era de 4,52 miliarde de lei, din care 854 de milioane pentru RADET şi RATB.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite