Sorin Oprescu despre proiectul de gestionare a maidanezilor din Capitală: „Pensionarii să meargă la căţeii pensionari“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a comentat miercuri proiectul ce prevede, printre altele, amendarea celor care hrănesc câinii vagabonzi spunând că locul acestei categorii de animale nu este pe stradă, unde se asociază în haite, şi că pensionarii „să meargă la căţeii pensionari“.

 „Pensionarii să mergă la căţeii pensionari. Cei care sunt tineri (câinii - n.r.) şi pot fi adoptaţi să mergă în spaţiile speciale. Oricum, să nu mai umble liberi pe stradă, să se asocieze în haite. Ne întărim pruterea de a-i seriliza şi de a-i îngriji. Şi celelalte sectoare ar trebui să se preocupe de adăposturi, dar nu oricum şi nu oriunde“, a declarat edilul şef al Capitalei.

Oprescu a ţinut să sublinieze că proiectul municipalităţii răspunde dorinţelor bucureştenilor. "Aceste proiect vine în întâmpinarea a ceea ce vă doriţi şi dumneavoastră şi orice locuitor sau trecător prin Capitală, şi anume câinii să nu mai muşte pe absolut nimeni", a mai spus primarul general.

Persoanele care hrănesc câinii fără stăpân ar putea fi amendate cu până la 5.000 de lei, potrivit unei prevederi care va fi introdusă în proiectul de modificare a hotărârii din 2009 privind controlul reproducţiei câinilor în Capitală, spune coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu.

Decizia introducerii unei măsuri sancţionatorii a fost luată în urma comentariilor şi propunerilor făcute de cetăţeni la proiectul pentru modificarea Hotărârii CGMB nr. 243/2009 privind controlul reproducţiei câinilor în Municipiul Bucureşti, în perioada în care acesta s-a aflat în dezbatere publică, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, coordonatorul de proiect al ASPA, Răzvan Băncescu.

„Nu urmărim să amendăm un copil care aruncă un biscuite unui câine pe stradă. Urmărim să reducem numărul agresiunilor câinilor fără stăpân îndreptate către cetăţeni“, a mai spus Băncescu.

Proiectului de hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti care modifică HCGMB nr. 243/2009 privind controlul reproducţiei câinilor în Municipiul Bucureşti s-a aflat în dezbatere publică până la 30 aprilie şi urmează să fie supus aprobării consilierilor municipali într-o şedinţă viitoare.

Printre modificările propuse se regăseşte şi obligativitatea posesorilor de câini în vârstă de peste şase luni din Capitală de a-i steriliza în termen de un an de la data intrării în vigoare a hotărârii.

Excepţie de la această prevedere vor face câinii utilitari şi de vânătoare care sunt înregistraţi la Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti, dar şi câinii de serviciu ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai Ministerului Afacerilor Interne, precum şi câinii a căror stare de sănătate nu este compatibilă cu procedura de sterilizare, acest lucru urmând să fie confirmat prin semnătura şi parafa medicului veterinar.

Citeşte şi:

Vier Pfoten ripostează faţă de proiectul propus de ASPA, privind hrănirea maidanezilor: câinii vor deveni mai agresivi şi vor ataca. Răzvan Băncescu răspunde

Proiect nou: cei care hrănesc maidanezii vor lua amenda de 5.000 de lei

Vier Pfoten, despre sterilizarea obligatorie a câinilor: stăpânii să aibă dreptul de a opta, în schimbul unei taxe la Primărie

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite