Sorin Oprescu: „Finalizarea proiectului Dunăre - Marea Neagră va aduce beneficii importante Bucureştiului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu a discutat cu edilii capitalelor europene mai multe proiecte importante pentru Capitală FOTO Mediafax
Sorin Oprescu a discutat cu edilii capitalelor europene mai multe proiecte importante pentru Capitală FOTO Mediafax

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat luni, 24 septembrie, alături de alţi edili la Conferinţa Europeană a Oraşelor şi Regiunilor Dunărene. În cadrul evenimentului, primarul a discutat cu membrii Consiliului despre importanţa finalizării canalului Dunăre - Marea Neagră. Totodată, în cadrul şedinţei a fost adoptată cea de-a şasea Declaraţie a Conferinţei Europene a Oraşelor şi Regiunilor Dunărene.

În cadrul conferinţei s-a discutat despre domeniile pe care fiecare stat din bazinul hidrografic al Dunării trebuie să-l gestioneze. Ţara noastră coordonează trei domenii dintre cele 11 din cadrul Strategiei. În consecinţă, România se va axa pe dezvoltarea de proiecte care vizează transportul pe apele interioare, proiecte culturale şi turistice, dar şi proiecte de protejare a mediului înconjurător.

De asemenea, Edilul Şef a vorbit şi despre oportunitatea finalizării canalului Dunare-Marea Neagră, şi a subliniat faptul că acesta ar aduce beneficii multiple Bucureştiului şi României: „este un proiect vital pentru Capitală, iar Uniunea Europeană este pregătită să-l introducă pe lista proiectelor prioritare ce urmează a fi cofinanţate. Am convingerea că o să găsim companiile dispuse să contribuie la implementarea cât mai rapidă a acestui proiect. Canalul va reprezenta o cale de transport ieftin şi nepoluant şi va duce totodată la creşterea atractivităţii din punct de vedere turistic a Capitalei”.

La rândul său, primarul oraşului Ulm, Ivo Gonner, preşedinte al Consiliului Oraşelor şi Regiunilor la Dunăre, a declarat că „ strategia despre care vorbim astăzi s-a născut acum mai bine de un an. Aceasta trebuie să se dezvolte, să devină cât mai vizibilă, pentru că vizează peste o sută de milioane de cetăţeni. Nu avem nevoie de instituţii noi, nici de legislaţie specifică, implementarea strategiei tine de noi înşine şi de cât de capabili suntem să cooperăm şi să dezvoltăm proiecte concrete. Autorităţile locale au cel mai important rol în acest sens”.

Cu această ocazie, Primarul General a subliniat importanţa dezvoltării domeniilor prioritare coordonate de România, prin implementarea unor proiecte bine definite şi coordonate în cadrul Strategiei „sunt deosebit de onorat să particip la Conferinţa pe tema Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, un areal cu o importanţă economică şi strategică deosebită, la intersecţia unor drumuri comerciale esenţiale pentru conexiunea complexă dintre Europa, Asia şi Orientul Mijlociu". 

"După cum cunoaşteţi, Uniunea Europeană a lansat în ultimii ani două mari proiecte de cooperare regională pentru Europa Centrală şi de Est, Strategia pentru Regiunea Dunării şi Sinergia în Regiunea Marii Negre. România a stat la originea ambelor iniţiative, ceea ce demonstrează faptul că suntem conştienţi de potenţialul enorm de cooperare şi dezvoltare dintre aceste două regiuni limitrofe. Cu toate acestea, cele două iniţiative nu vor fi implementate cu succes decât dacă reuşim să elaborăm şi să finalizăm proiecte semnificative, în special în domeniile infrastructurii şi planificării urbane”, a precizat primarul Capitalei.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite