SONDAJ: Majoritatea bucureştenilor nu vor demolarea Cathedral Plaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea locuitorilor Capitalei consideră că eventuala demolare a clădirii Cathedral Plaza reprezintă un pericol pentru locuitori şi pentru clădirile din apropiere şi îşi doresc ca primarul general al Capitalei Sorin Oprescu să intervină pentru găsirea unei soluţii în favoarea păstrării clădirii, reiese dintr-un sondaj realizat recent de The Money Channel Institute la comanda postului de televiziune The Money Channel.

Scopul sondajului a fost acela de a testa opinia publică într-un moment în care Arhiepiscopia Romano-Catolică face demersuri pentru demolarea clădirii de 19 etaje. Potrivit sondajului, 66% dintre bucureşteni nu sunt deranjaţi de faptul că imobilul a fost ridicat în apropierea Catedralei “Sf. Iosif”, iar 46% nu cred că era mai bine ca în locul Cathedral Plaza să fi fost păstrat terenul viran.

Pericolul unui demers precum demolarea Cathedral Plaza, proiect dezvoltat de compania Millennium Building Development, este conştientizat de mai mult de jumătate dintre bucureşteni, 52% dintre respondenţi susţinând că demolarea ar reprezenta un pericol pentru locuitori şi clădirile învecinate, deci, implicit, pentru catedrala romano-catolică. În plus, 47% dintre bucureşteni sunt de părere că soluţia demolării este mai periculoasă decât păstrarea clădirii.

De asemenea, 55% dintre bucureşteni îşi doresc ca primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, să intervină în medierea conflictului dintre Arhiepiscopia Romano-Catolică şi proprietar în vederea găsirii unei soluţii pentru păstrarea clădirii.

De altfel, aproape 70% dintre respondenți consideră că proiectul Cathedral Plaza va contribui la dezvoltarea Bucureştiului prin crearea de locuri de muncă iar 53% - prin taxele şi impozitele aferente care vor fi plătite la bugetul de stat.

Sondajul a fost realizat de The Money Channel Institute în rândul populaţiei adulte cu vârsta de 18 şi peste 18 ani din Bucureşti, în perioada 16 – 23 august 2012, şi are o marjă de eroare de +/- 3,1%, pentru un grad de încredere de 95%.

Cathedral Plaza este o clădire de birouri de 19 etaje, din centrul Bucureștiului situată la intersecția străzilor General Berthelot și Luterană, construcția fiind demarată în 1998. Edificiul este amplasat în imediata apropiere a Catedralei ,,Sfântul Iosif”, care se află în patrimoniul național și are o vechime de 125 de ani. O serie largă de controverse s-au iscat, de-a lungul timpului, între dezvoltatorul proiectului,  Millennium Building Development SRL și Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite