Soluţii împotriva poluării: aparatul „Fântânel“ oferă bucureştenilor apă „publică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sticla plastic

Primăria Sectorului 6 a inaugurat sâmbătă un program care îşi propune să micşoreze cantitatea de plastic produsă, reducând în acest fel efectele negative pe care le suferă mediul înconjurător. Soluţia găsită de reprezentanţii primăriei este consumul apei de la aparatul „Fântânel“.

Programul „Împreună protejăm natura“ a fost iniţiat sâmbătă, în Piaţa Drumul Taberei, în speranţa că prin consumul apei de la acest aparat cantitatea plasticului produs va scădea.

Logica pe care au urmat-o reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 este următoarea: fără existenţa unei cantităţi mari de plastic nu se mai poate discuta despre un număr mare de camioane care să transporte sticle din acelaşi material, rezultând din această situaţie o diminuare a efectelor dăunătoare pentru mediul înconjurător.

Prin introducerea aparatului „Fântânel“, Primăria Sectorului 6 speră să readucă încrederea cetăţenilor în apa „publică“ , facilitând accesul acestora la un loc din care pot fi informaţi cu privire la impactul acţiunilor de zi cu zi asupra naturii.

Fiecare aparat de acest tip furnizează în jur de 2.500 de litri de apă în fiecare zi, ceea ce înseamnă aproximativ 1.250 de sticle de plastic de doi litri. Făcând un calcul, prin apa consumată timp de un an de la „Fântânel“ , se reduce simţitor numărul sticlelor de plastic, ajungându-se la o economie de 457.000 de sticle de plastic.

Dacă cetăţenii se obişnuiesc cu consumul apei de la acest aparat, avantajele care rezultă din această situaţie sunt numeroase, mediul înconjurător având doar de câştigat. Urmarea imediată ar fi ca în fiecare să nu se mai producă, ca mai apoi să se distrugă, 28 de tone de sticle de plastic, economisindu-se 49 de tone de petrol şi 490 de metri cubi de apă. De asemenea, din atmosferă ar dispărea în jur de 42 de tone de dioxid de carbon şi 490 de kilograme de monoxid de carbon.  

Citeşte şi:

Încă un pas spre civilizaţie. Investiţie de 9.299 mii de lei pentru apă potabilă şi sistem de canalizare în satele din Bărăgan

Termocentrala de la Halânga a fost amendată cu 50.000 de lei pentru poluarea cu cenuşă

„Grafenul alb“ este un material minune care ar putea rezolva problema poluării

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite