Societatea DaKINO şi TNB, în război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea DAKINO şi Teatrul Naţional Bucureşti (TNB) sunt în proces pentru recuperarea unor datorii, primul termen fiind stabilit pentru 19 aprilie, informează site-ul Tribunalului Capitalei citat de Mediafax.

Potrivit site-ului instanţei, obiectul cauzei este "procedura insolvenţei - societăţi cu răspundere limitată", SC DAKINO SRL figurând ca debitor, iar Teatrul Naţional Bucureşti figurând drept creditor.

Pe de o parte, reprezentantul DaKINO - care organizează festivalul de film omonim -, Dan Chişu, a declarat că societatea sa cere TNB suma datorată pentru renovarea spaţiului din teatru pe care l-a folosit cu chirie, din 2004 până în 2009. Chişu a spus că a fost nevoit să facă investiţii majore în acest spaţiu de birouri, deoarece, din cauza infrastructurii, aveau loc inundaţii frecvent.

El a mai declarat că fostul director al teatrului, Dinu Săraru, a fost de acord să deducă suma investită din chiria pe care firma DaKINO o plătea instituţiei de spectacole. Chişu a spus că, odată cu venirea la conducerea TNB a lui Ion Caramitru, instituţia a refuzat să îi mai recunoască investiţia în spaţiul de birouri. Mai mult, Chişu a specificat că SC DAKINO SRL avea un contract de închiriere cu TNB pe zece ani, dar, în urmă cu doi ani, li s-a cerut să elibereze spaţiul ocupat, deoarece ar fi urmat ca teatrul să fie renovat.

Lucrările de reabilitare a Teatrului Naţional Bucureşti, un proiect iniţiat în 2007, vor începe până în luna martie a acestui an.

Pe de altă parte, directorul TNB, Ion Caramitru, a declarat că, de fapt, instituţia de spectacole a dat în judecată SC DAKINO SRL, pentru că aceasta are o "datorie istorică" faţă de teatru, din chirie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite