SkyTower, cea mai înaltă clădire din România, se transformă în „pistă de alergat“. Bucureştenii fac întrecere pe 680 de trepte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii SkyTower au anunţat că cea mai înaltă clădire din România va găzdui, luna viitoare, un maraton de alergat pe scări. Astfel, bucureştenii dornici de mişcare vor avea ocazia să urce 680 de trepte, purtând cipuri electronice de cronometrare, iar banii strânşi în urma evenimentului vor fi donaţi unui centru de îngrijiri paliative.

Inedita competiţie va avea loc pe 7 decembrie, atunci când cei care doresc să se întreacă pe scările celei mai înalte clădiri din România vor porni într-un maraton desfăşurat pe sute de metri înălţime. Bucureştenii vor avea de urcat 34 de etaje, adică 680 de trepte.

Cei care vor participa la întrecere vor lua startul din zece în zece secunde, doi câte doi, purtând cipuri electronice de cronometrare, astfel încât fiecare participant îşi va putea afla la finalul competiţiei timpul obţinut.

Banii strânşi vor ajunge la un centru de îngrijiri paliative

Pentru fiecare persoană care vrea să participe la maraton există o taxă pe care trebuie să o plătească. Astfel, pentru concurenţii individuali taxa de înscriere costă 100 de lei, în timp ce pentru participanţii corporate taxa este de 200 de lei.

Fondurile strânse în urma înscrierilor vor fi donate, potrivit organizatorilor, unui centru de îngrijiri paliative din apropierea Capitalei. „Noul Centru de Îngrijiri Paliative va asigura tratament şi suport adecvat pacienţilor cu boli limitative de viaţă sau în stadiu terminal, dar şi familiilor acestora“, a spus Patricia Puşchilă, coordonator Fundraising al Hospice Casa Sperenţei, centrul la care vor merge banii.

Competiţia este organizată în colaborare cu smartatletic şi este deschisă participanţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani.
 

Pe aceeaşi temă:

EXCLUSIV: IMAGINI SPECTACULOASE din interiorul celei mai înalte clădiri din România. Vezi aici cum arată Bucureştiul din SkyTower!

FOTOGALERIE Sky Tower, cea mai înaltă clădire din România a ajuns la etajul 26, la peste 100 de metri înălţime

FOTO Care sunt cele mai înalte clădiri din Europa

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite