Situaţie de râsul-plânsul. ANAF execută silit Termoenergetica pentru că a plătit taxe din greşeală pe numele fostei RADET

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul termoenergetic din Chişinău generează pierderi de sute de milioane de lei

ANAF a demarat executarea silită a Termoenergetica după ce compania a plătit impozit şi CAS, probabil din greşeală, pe numele strămoaşei falimentare RADET, scrie profit.ro.

Către finalul lunii ianuarie 2020, Termoenergetica a plătit către ANAF, prin 3 ordine de plată, impozitul pe salarii şi CAS-urile datorate pentru angajaţi pe decembrie 2019, în sumă de peste 7 milioane lei. Însă, probabil din obişnuinţă, în actele plăţilor către bugetul de stat a fost trecut în mod eronat CUI-ul falimentarei RADET, nu cel corect, al Termoenergetica, iar banii au fost achitaţi în alt cont de Trezorerie (al Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili – DGAMC) decât cel în care ar fi trebuit (al Administraţiei Finanţelor Publice - AFP Sector 4 Bucureşti), potrivit profit.ro.

Fiscul, prin DGAMC, a încasat banii ca şi cum ar fi provenit realmente de la RADET, după care acelaşi Fisc, însă prin AFP Sector 4 Bucureşti, a demarat executarea silită a Termoenergetica pentru obligaţii fiscale restante. În replică, Termoenergetica a contestat în justiţie executarea silită la care a fost supusă de către AFP Sector 4.

Citeşte ştirea completă pe profit.ro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite