Situaţie de criză la primăria lui Oprescu. De ce riscă 20.000 de oameni să nu-şi primească salariile la timp în această lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni, cei doi viceprimari ai Capitalei s-au întâlnit cu prefectul Bucureştiului pentru a discuta despre situaţia în care se află primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, dar şi despre blocajul economic în care se află acum municipalitatea.

Cornel Pieptea (PNL) şi Dan Darabonţ (PSD), cei doi viceprimari ai Capitalei, s-au întâlnit astăzi cu prefectul Capitalei, Nicolaea Petrovan, dar şi cu liderii grupurilor politice reprezentate în Consiliul General. Dan Darabonţ a precizat că primăria lui Oprescu a ajuns într-o situaie gravă, întrucât în acest moment nu există nicio persoană care să poată semna pentru sume mai mari de un milion de lei.

„Pe termen foarte scurt, zilele acestea, trebuie să se plătească salariile, atât ale funcţionarilor din primărie, cât şi pentru angajaţii RATB şi RADET. Deci discutăm despre peste 20.000 de persoane. Multe dintre aceste 20.000 de familii se bazează pe acest salariu ca unică sursă de venit. Deci trebuie urgent să găsim o soluţie pentru conducerea executivă a primăriei şi pentru delegarea tuturor atribuţiilor şi obligaţiile aferente“, a spus, potrivit Mediafax, Dan Darabonţ.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de procurorii DNA sâmbătă noapte, iar duminică noapte, cu puţin înainte de miezul nopţii, magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucureşti.

Directorul economic, reţinut duminică seară

Directorul economic al Primăriei, Mircea Octavian Constantinescu, a fost reţinut, duminică seară, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul în care Sorin Oprescu este acuzat de luare de mită. Mircea Constantinescu a fost scos din sediul DNA cu cătuşe la mâini şi urcat într-o maşină a anchetatorilor, pentru a fi dus în arest.

Întrebat de jurnalişti dacă Sorin Oprescu i-a cerut mită, directorul economic din Primăria Capitalei a spus: „Nu mi s-a cerut niciodată“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite