Sistem ca în Star Trek în Cocor Mall: nu e nevoie să mai probezi haine, te va îmbrăca robotul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

VIDEO: De luna viitoare puteţi spune adio cabinelor de probă. În magazinul Cocor, care se va deschide publicului după trei ani de modernizări, va funcţiona un aparat care vă va găsi haine exact pe măsura dumneavoastră. Conceptul reprezintă o premieră globală. Acesta va scana la cerere clientul, iar în timp real i se va genera avatarul.

Scanerul corporal e primul aparat de acest gen din ţară şi permite măsurarea indicelui de volum corporal, stabileşte procentul de grăsime şi masa musculară. Pe baza acestor date, el generează peste 200 de măsuri de îmbrăcăminte, care permit probarea de haine fără deplasarea la cabina de probă, deci virtual.

image

„<Virtual fitting room> este o premieră globală ce va fi lansată de Cocor Channel împreună cu companiile Cisco şi Samsung. Fiind vorba de cercetare ştiinţifică nu există un preţ pentru acest concept“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ Dan Bărbulescu, preşedintele consiliului de adminisţratie al Cocor.sa. 

image

Schimbi hainele doar virtual
La cerere, fiecare client poate fi scanat în câteva secunde şi un software îi generează în timp real avatarul. Cu ajutorul avatarului va putea proba virtual în faţa unei oglinzi „magice“ hainele preferate de la brandurile ce vor fi prezente în centrul comercial din Capitală.

Sistemul va folosi un body scanner care de asemenea, va permite clienţilor să probeze, dar să şi comande orice haine de la orice branduri care au magazine online, fie că sunt sau nu chiriaşe ale magazinului. Noul program de probare a hainelor va fi folosit în magazinul Cocor de când acesta va fi inaugurat, în luna septembrie a acestui an.



Inaugurarea magazinului, în septembrie
Consolidarea magazinului a început în luna mai a anului 2008, iar în prezent lucrările sunt foarte aproape de final. Deschiderea acestuia a fost amânată de două ori pănă acum. „Refacerea a fost necesară pentru că a fost construit în 1970 şi nu mai era o clădire sigură din punct de vedere seismic. Inaugurarea se va face anul acesta în luna septembrie“, a explicat Dan Bărbulescu.

Investiţia pentru refacerea acestui centru comercial a fost de 25 de milioane de euro din surse proprii şi 19 milioane de euro printr-un credit. De asemenea, magazinul deţine cea mai mare mediafaţadă din Europa cu 330 de metri pătraţi de ecrane şi iluminaţii pe bază de led-uri care anul trecut a înregistrat venituri de 1,3 milioane de euro din publicitate. Fiecare parte a magazinului se va adresa unui anumit sector. Subsolul este alocat cadourilor, amenajarilor de interior şi serviciilor, parterul are raionul de bijuterii, cosmetice şi accesorii.
Centrul comercial din buricul oraşului şi-a mărit suprafaţa închiriabilă de la 6.000 la 10.000 de metri pătraţi, ceea ce înseamnă că aici vor fi mai multe magazine.
Etajele 1,2 şi 3 sunt pentru doamne, etajul 4 pentru domni, iar 5 pentru adolescenţi şi copii. Magazinul va avea şi un club care va găzdui evenimente mondene ce vor fi transmise în direct pe ecranele din exterior, un Day SPA, servicii all inclusive pentru organizarea unei nunţi, un restaurant cu acces pe un roof-top de 100 de metri pătraţi de unde se va putea admira panorama Centrului Istoric.

image
image
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite