Sistem anti-şpagă ca în SUA pentru Poliţia Română. Şoferii spun adio „atenţiilor” pentru poliţişti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Română s-a pregătit pentru anul 2012 cu detectoare anti-şpagă care sunt folosite cu succest în Statele Unite ale Americii. Instituţia şi-a dotat, pentru început, mai multe maşini cu acest sistem performant.

Noul gadget al poliţiştilor are rolul de a înregistra video şi audio acţiunile oamenilor legii, atunci când aceştia opresc şoferii care încalcă regulile de circulaţie.

Astfel, şoferii care vor încerca să dea şpagă pentru a scăpa de amenda, vor fi prinsi de camera performantă din maşina de poliţie, iar înregistrările audio şi video vor fi folosite ca probe împotriva acestora.

Noul detector este încorporat în oglinda retrovizoare. Chiar dacă vor încerca să scape de înregistrare, acest lucru va fi imposibil. Când poliţistul coboară din maşină, gadgetul se mişcă în funcţie de poziţia acestuia pentru a surprinde tot ce se întâmplă în jurul lui.

În prezent, au fost montate 10 astfel sisteme pe autostradă şi pe DN7. De asemenea, poliţiştii sunt obligaţi să îi informeze pe şoferi că sunt monitorizaţi video şi audio.

Citeşte şi:

În Bucureşti nu vor exista radare fixe, de Revelion. Peste 700 de radare vor monitoriza pe vitezomanii din toată ţara

Poliţiştilor nu li s-a aprins „beculeţul“: agenţii au băgat super-bolidul Lotus în service din cauza unei luminiţe aprinsă la bord


Dosare penale, cadouri de Crăciun pentru șoferii din Capitală

Scandalul poliţiştilor călare se lasă cu anchetă la Primărie

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite