Sindicatul de la metrou: pe 30 septembrie facem grevă generală, dacă nu rezolvăm problema contractului. Joi, pichetare în faţa Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unitatea Sindicatului Liber din Metrou ameninţă cu grevă generală dacă angajaţilor Metrorex nu li se vor respecta drepturile FOTO Mediafax
Unitatea Sindicatului Liber din Metrou ameninţă cu grevă generală dacă angajaţilor Metrorex nu li se vor respecta drepturile FOTO Mediafax

La sediul Unităţii Sindicatului Liber din Metrou (USML) a avut loc, miercuri, o conferinţă de presă la care au participat reprezentanţii sindicali ai angajaţilor Metrorex, care au anunţat că vor organiza o pichetare în faţa Guvernului, joi.

Vicepreşedintele USLM, Marian Bărăgău a declarat pentru adevarul.ro că există o serie de acţiuni pe care sindicatul le va face ca urmare a faptului că Metrorex nu a avut nicio dispoziţie de a comunica pe baza cererilor făcute de sindicat.

„Am trimis solicitări pentru a ne întâlni, am făcut zeci de petiţii la toate ministerele avizate. Răspunsurile au fost evazive, nimeni nu a venit cu vreo intenţie reală de rezolvare sau măcar de dialog. Noi nu cerem decât o aliniere a salariilor la rata inflaţiilor şi respectarea condiţiilor de muncă”, a explicat Bărăgău.

Pe lângă pichetul ce va avea loc mâine şi la care sunt aşteptate peste 300 de persoane, Bărăgău spune că vor mai exista şi alte acţiuni, cea mai importantă, dacă va fi nevoie, fiind o grevă generală ce va fi organizată pe 30 septembrie.

Angajaţii RATB, solidari cu USLM

Potrivit lui Bărăgău, nici angajaţii RATB nu vor sta cu mâinile în sân, şi asta în condiţiile în care, la sfârşitul anului, contractele acestora vor expira. "Situaţia colegilor de la RATB nu este foarte diferită, motiv pentru care reprezentanţii sindicatelor de la RATB au spus că se vor solidariza cu noi, în cazul în care vom ajunge în stradă pe 30 septembrie", a mai explicat vicepreşedintele USLM.

Printre acţiunile enunţate luate în calcul de Federaţiei Sindicatelor din Transporturi, Transloc şi Servicii Publice "ATU - România", din care USLM face parte, este şi o grevă de avertizare a angajaţilor de la metrou ce va avea loc pe 17 septembrie între orele 04.00-06.00.

10.000 de oameni în stradă

De asemenea, pe 18 septembrie, protestele vor continua cu un miting şi un marş organizate de federaţie, inclusiv de sindicatele Metrorex şi RATB. Acţiunea va ave loc la nivel naţional, fiind aşteptate peste 10.000 de persoane.

„Dacă toate aceste acţiuni nu vor avea niciun efect la nivelul forurilor decizionale, atunci angajaţii Metrorex şi cei RATB vor ieşi în stradă împreună”, a mai spus vicepreşedintele USLM.

Acesta a mai explicat că, în cazul în care greva va avea loc, practic transportul în comun din Bucureşti va fi îngheţat între orele 04.00-16.00, dar şi că acţiunea de protest ar putea să se prelungească şi după 30 septembrie.

Pe aceeaşi temă:

15% dintre bucureşteni au renunţat la transportul în comun. Motivele RATB: criza financiară, Metrorex şi scăderea numărului de locuitori

Angajaţii de la metrou susţin că pierd 15 colegi pe an din cauza aerului toxic din subteran. Metrorex: nu sunt bani de modernizare

Când vom merge cu metroul în Drumul Taberei şi când încep lucrările la magistrala către Aeroportul Otopeni

Şantierul amânărilor: Metrorex îngroapă lunar 3,5 milioane de euro în metroul din Drumul Taberei

Sindicaliştii de la Metrorex şi RATB ameninţă cu proteste, dacă nu le vor fi soluţionate cererile

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite