Sindicatul Europol, noi date despre cazul poliţistului lovit cu maşina la Gara de Nord: Autorul, „beizadeaua unei persoane din SGG”, lăsat în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul care a lovit cu maşina un poliţist care a vrut să îl legitimeze, în zona Gării de Nord din Capitală, a fost lăsat în libertate, anunţă Sindicatul Europol. Autorul ar fi „beizadeaua unei persoane din Secretariatul General al Guvernului”, spun sindicaliştii, care se tem că în prezent sefac presiuni pentru a-l scoate vinovat pe poliţist.

„Autorul a fost trimis acasă, se pare că pentru procuror nu e nicio problemă că l-a lovit pe poliţist. Colegul este în drum spre INML pentru eliberarea unui certificat medico-legal, pe care-l va plăti tot el. Instituţiei nu îi pasă! Individul care a dat cu autoturismul peste poliţist este beizadeaua unei persoane din Secretariatul General al Guvernului. Încep să fie date telefoane şi se fac presiuni pentru a-l scoate vinovat pe poliţist. Nu vom tolera aşa ceva! Aviz amatorilor!”, au scris pe Facebook reprezentanţii Europol.

Un şofer care oprise neregulamentar, cu luminile de avarie aprinse, în zona Gării de Nord din Bucureşti este cercetat după ce a lovit un poliţist care iniţial i-a atras atenţia să elibereze zona unde oprise şi care, ulterior, la refuzul şoferului, a vrut să-l legitimeze pe acesta.

Incidentul produs sâmbătă în Capitală a fost făcut public pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

„Un autoturism staţionat neregulamentar în zona Garii de Nord din Bucureşti, pe modul «avarii», a fost atenţionat de un poliţist să se pună în mişcare. Şoferul nu a «suportat» critica şi a devenit agresiv în exprimare. Iar în momentul în care poliţistul a coborât din autospecială, pentru a-l legitima şi a lua măsurile legale, şoferul a demarat în trombă lovindu-l violent pe colegul nostru”, transmite sindicatul poliţiştilor în postarea de pe reţeaua de socializare.

Colegii poliţistului precizează că şoferul a fost prins la cinci străzi distanţă de locul în care s-a produs incidentul, iar sâmbătă seară acesta se afla în custodia poliţiei. Conform sindicaliştilor din poliţie, încadrarea juridică a faptei de care se face vinovat acesta „nu poate fi alta decât” cea de „tentativă de omor".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite