Sindicaliştii RATB: transportul în comun va fi blocat pentru două ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii ameninţă cu o grevă prin care transportul în comun din Capitală va fi blocat timp de două ore FOTO Adevărul
Sindicaliştii ameninţă cu o grevă prin care transportul în comun din Capitală va fi blocat timp de două ore FOTO Adevărul

Angajaţii Regiei Autonome de Transport în Comun Bucureşti (RATB) şi conducerea instituţiei rămân în continuare într-un conflict pe fondul unor nemulţumiri ale acestora în ceea ce priveşte condiţiile de muncă şi salariile. În timp ce contractul colectiv de muncă a expirat de luni de zile, sindicaliştii ameninţă cu îngheţarea transportului în comun.

Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor RATB, Alexandru Mihalache, a declarat, pentru Adevărul, că angajaţii Regiei discută în prezent de o îngheţare a transportului în comun, grevă ce ar urma să aibă loc pe 26 sau 27 martie. Anunţul vine la nici o zi după ce aproximativ 3.000 de angajaţi ai RATB, din mai multe sindicate, au purtat, joi, banderole pe care scrie „Grevă“, iar autovehiculele au circulat cu farurile. Alături de aceştia, şi muncitorii de la uzina de reparaţii au protestat în curtea instituţiei, în pauza de masă.

„Sindicatele vor avea încă două întâlniri de negocieri şi discuţii, mâine şi luni, cu conducerea Regiei. Până în prezent, conducerea spune că nu are soluţii pentru rezolvarea situaţiei financiare şi nici pentru cea administrativă. În loc să înlăture hoţia, preferă să tacă“, a declarat Mihalache.

Pe lângă alte nemulţumiri, oamenii se plâng de salarii şi de condiţiile proaste de muncă. Printre alte acţiuni pe care încă le discută în cadrul şedinţelor de sindicat, preşedintele spune că 500 de vehicule (autobuze, tramvaie şi troleibuze) vor fi blocate timp de două ore (între 06:30 şi 08:30) pe 26 sau 27 martie.  

„Prelungirea de 60 de zile a termenului până la înnoirea contractelor colective de muncă, care trebuia făcută de mult, expiră astăzi. Am spus că vom mai oferi o păsuire până luni, marţi. Dacă nu rezolvăm nimic, vom intra într-un conflict general“, a explicat preşedintele sindicatului.

Mai puteţi citi:

Grevă de avertisment la RATB. Angajaţii sunt nemulţumiţi de salarii şi de condiţiile de muncă

Aproximativ 3.000 de angajaţi ai RATB, din mai multe sindicate, vor purta, joi, banderole pe care scrie „Grevă“, iar autovehiculele vor circula cu farurile. De asemenea, şi muncitorii de la uzina de reparaţii vor protesta în curtea instituţiei, în pauza de masă. Oamenii se plâng de salarii şi de condiţiile proaste de muncă.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite