Sindicaliştii ameninţă cu greva, conducerea RATB spune că nu a fost notificată în acest sens

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce liderii Sindicatului Lucrătorilor Regiei Autonome de Transport în Comunu Bucureşti (RATB) au anunţat că iau în calcul posibiltatea unei greve din cauza nemulţumirilor pe care le au în ceea ce priveşte salariile, în timp ce conducerea RATB spune că nu a primit nicio notificare care să anunţe presupusa grevă.

Angajaţii RATB şi conducerea instituţiei rămân în continuare într-un conflict pe fondul unor nemulţumiri pe care muncitorii le au în ceea ce priveşte salariile şi condiţiile de muncă. În timp ce Contractul Colectiv de Muncă a expirat de luni de zile, sindicaliştii se gândesc la măsuri extreme, precum îngheţarea transportului în comun, după cum susţine preşedintele Sindicatului Lucrătorilor RATB, Alexandru Mihalache.

„Sindicatele vor avea încă două întâlniri de negocieri şi discuţii, mâine şi luni, cu conducerea Regiei. Până în prezent, conducerea spune că nu are soluţii pentru rezolvarea situaţiei financiare şi nici pentru cea administrativă. În loc să înlăture hoţia, preferă să tacă“, a declarat, joi, Mihalache.

Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor RATB a mai spus că angajaţii Regiei discută în prezent despre o îngheţare a transportului în comun, grevă ce ar urma să aibă loc pe 26 sau 27 martie. Anunţul a venit la nici o zi după ce aproximativ 3.000 de angajaţi ai RATB, din mai multe sindicate, au purtat, joi, banderole pe care scria „Grevă“, iar autovehiculele au circulat cu farurile aprinse.

RATB: Nu am primit nicio notificare

Reprezentanţii RATB susţin că Sindicatul Lucrătorilor RATB-URAC nu a anunţat în mod oficial conducerea Regiei cu privire la presupusa grevă, precizând, de asemenea, că sunt dispuşi să discute în continuare pe marginea încheierii Contractului Colectiv de Muncă.

Redăm mai jos răspunsul conducerii RATB:

„Ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media, referitoare la intenţia Sindicatului Lucrătorilor RATB-URAC de a declanşa o grevă de două ore în zilele de 26 şi 27 martie 2014, conducerea Regiei Autonome de Transport aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că nu a primit din partea acestui sindicat o notificare în acest sens.

Conducerea RATB îşi manifestă disponibilitatea în ceea ce priveşte continuarea discuţiilor pentru încheierea Contractului Colectiv de Muncă în concordanţă cu prevederile legale în vigoare, astfel încât activitatea Regiei să se desfăşoare în condiţii normale, iar publicul călător să nu fie afectat de declanşarea unor acţiuni de protest“

Pe aceeaşi temă:

Sindicaliştii RATB: transportul în comun va fi blocat pentru două ore

Grevă de avertisment la RATB. Angajaţii sunt nemulţumiţi de salarii şi de condiţiile de muncă

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite