Motivul bătăii din Piaţa Constituţiei: ceartă pe bani între bande rivale. MAI verifică gestionarea ordinii publice în zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Agenţilor de Poliţie, a declarat că bătaia cu bâte şi săbii care a avut loc duminică noapte în Bucureşti ar fi început după ce două clanuri rivale, care se ocupă cu traficul de persoane, nu s-au înţeles la bani.

După o a doua noapte consecutivă cu evenimente violente în Piaţa Constituţiei, MAI anunţă că o comisie va verifica modul în care este gestionată ordinea şi siguranţă publică în acea zonă din Capitală.

„Brigada de Poliţie rutieră are o patrulă post fix în Piaţa Constituţiei pentru a nu se mai face curse de maşini acolo. (...). Două clanuri rivale au convenit să se întâlnească în faţa Palatului Parlamentului pentru că e lumină şi pot să stea de vorbă fără a se lua la bătaie. Motivul (bătăii – n.r.), din ceea ce ştiu eu, e că ei au făcut trafic de persoane şi au trimis în Germania de data asta şi nu s-au înţeles la bani. S-a ajuns unde s-a ajuns”, a spus Surugiu pentru Mediafax.

Acesta a explicat că astfel de evenimente nu pot fi evitate atât timp cât nu există poliţişti în stradă, amintind că sindicatul pe care îl conduce „are reforma şi pe masa guvernului şi pe cea a MAI-ului, dar lucrurile nu se mişcă”.

Imagini de la bătaia din Piaţa Constituţiei

În acelaşi timp, un comunicat de presă al MAI anunţă că evenimentele din ultimele nopţi duc la o verificarea a „modului de gestionare a ordinii şi siguranţei publice în zona respective a Capitalei”.

„Verificarea dispusă va avea în vedere evaluarea managementului activităţii de ordine publică exercitat la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, pentru dimensionarea dispozitivului de ordine publică, de natură a asigura siguranţa stradală şi protecţia cetăţenilor, dar şi cauzele şi împrejurările care au condus la producerea acestor evenimente. În cursul zilei de astăzi, conducerea MAI a dispus deja suplimentarea dispozitivului de ordine publică pentru zona Piaţa Constituţiei, iar în raport de rezultatul verificărilor vor fi dispuse şi alte măsuri în consecinţă”, arată comunicatul MAI.

Duminică seară, mai multe persoane au participat la o bătaie cu săbii şi bâte în Piaţa Constituţiei, în urmă căreia o persoană a murit şi o alta a fost grav rănită. Violenţele au avut loc după ce, în noapte de sâmbătă spre duminică, şase persoane au fost rănite în urma unui accident. Conform mai multor informaţii, accidental a avut loc în timpul unei curse ilegale de maşini.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite